Ülkeyi 21 Senedir Yönetenlerin Bellerinde Kemer Yok

Bellerinde kemer olmadığı anlaşılan bizi yönetenlerin; her zaman olduğu gibi, kemer sıkma gibi bir niyetlerinin olmadığını görüyoruz. 74 yaşındayım

Ülkeyi 21 Senedir Yönetenlerin Bellerinde Kemer Yok
Ülkeyi;  tek başına,  hiçbir anayasa ve yasa kuralına tabi olmaksızın, keyfine göre, kural tanımadan yöneten ve aldığı,  ülkeyi siyaseten ve ekonomik olarak büyük zararlara uğratan onlarca yanlış karardan, yıllar içinde “U” dönüşleri yaparak dönmek zorunda kalan,  aldığı hiçbir kararı ülke ve vatandaşlar lehine sonuçlar doğurmayan, iki şapkalı, elinde cumhurbaşkanına hakaret sopası bulunan ve bu sopayı emrindeki yargı marifetiyle acımazsızca kullanan ERDOĞAN; son seçimlerde malum usullerle halktan aldığı beş yıllık yetkiye dayanarak, seçim öncesinde bozduğu ve ülkeyi yaşanmaz kılan ekonominin yanmakta olan ateşini söndürmek için, en kolay ve klasik tedbirlere sarılmış, adil olmayan vasıtalı vergileri artırarak ateşe adeta benzin dökmüştür. 


Yanan bir ateşe benzin dökülmez, döküldüğü anda yanmakta olan ateş ile  parlayan alevin benzini dökenlerin yüzlerini yaktığını hepimiz biliriz. 


İşte, aslında hak etmediği seçim zaferinin arkasına sığınan ERDOĞAN; kendisine oy veren  dar gelirlileri vuracak, iğneden ipliğe her ürünün fiyatını artıracak olan,  en başta KDV ve ÖTV olmak üzere vasıtalı vergileri artırmış, MTV nin yıl içinde ikinci kez tahsiline kalkışmıştır. 


Siyasal iktidar acz içindedir. Seçim kazanmak için uyguladığı seçim politikalarına harcadığı paralar yüzünden,  zaten boş olan hazine tamamen dip yapmış olup, bu nedenle acil sıcak paraya ihtiyacı vardır. Bu paraların toplanmasının en güvenli, garantili, kolay ve hızlı yolu da vasıtalı vergilerin artırılması ve motorlu taşıtlar vergilerinin mükerreren tahsilinden geçmektedir. 


Kemer sıkma fedakarlığı her daim fakir halktan istenmektedir. Bellerinde kemer olmadığı anlaşılan bizi yönetenlerin; her zaman olduğu gibi,  kemer sıkma gibi bir niyetlerinin olmadığını görüyoruz. 74 yaşındayım bugüne kadar onlarca kez kemer sıkmak zorunda bırakıldım, hiçbir yararını da asla görmedim. Ölmeden önce, bir kez de kemerlerin gevşetildiğini göreceğimi asla düşünmüyorum. 


ERDOĞAN; şunu çok iyi bilmektedir. 21 senelik iktidarı boyunca onlarca seçime girmiş ve iktidar olmanın olanaklarını, din simsarlığını devreye sokarak yarattığı her koşulda  kendisine biat eden  kemik seçmen tabanıyla girdiği her seçimi az farkla da olsa kazanabiliyor. 


Son seçimlere de,  neredeyse tüm muhalefetin,  kendisine yönelik ittifak yaparak girmesine rağmen seçimi kazanmış olmasının da verdiği üstün moralle, halkı ezen son ekonomik zam kararlarını korkusuzca alabilmiş, bu kararları aldıktan sonra yaptığı bir konuşmasında, kendisini dinleyenlere, yüzlerine bakmaktan utanacak yerde,  İstanbul'u da alacağız değil mi diye sorabilmiştir. 


ERDOĞAN hiç üzülmesin, evet seçim yenilgisinin hayal kırıklığını hala üzerinden atamayan ben ve benim gibi muhaliflerin ve ana muhalefet partisi CHP'nin ne olduğu belirsiz içi doldurulamayan değişim teraneleriyle bölük börçük halinden yararlanarak İstanbul ve Ankara Büyük Şehir Belediyelerini geri alacaktır, bundan adım gibi eminim. 


Yineliyorum. ERDOĞAN eline geçirdiği devlet aygıtını,  koltuktan inmemek için sonuna kadar kullandığı, basının hür ve özgür olmadığı, basının tamamına yakınını emri altında tuttuğu, AKP genel başkanı sıfatıyla yaptığı konuşmalarına ve eylemlerine yönelik suç teşkil etmeyen eleştirileri dahi emrindeki yargı silahıyla cumhurbaşkanına hakaret suçuna dönüştürdüğü ve bunda da başaralı olduğu, din ağırlıklı eğitime devam edilerek dindar ve kindar nesil yetiştirmeye devam ettiği, örtülü ödeneği her yıl artan oranlarda ve özellikle de seçim dönemlerinde amacı dışında sınırsız olarak kullandığı sürece yapılacak olan tüm seçimleri kazanacaktır, hiç kimse değişelim diye ortalıklarda dolaşmasın. 


Bundan kötüsü olabilir mi?


Bu ülkede;  lütfedip, aklını kullanıp biraz da  seçmen değişsin ve doğruları görebilsin artık.

Güner Yiğitbaşı

11/07/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget