Muhalefeti Laik Devlete Sahip Çıkmaya Davet Ediyoruz

Muhalefeti Laik Devlete Sahip Çıkmaya Davet Ediyoruz Burada en başta ana muhalefet partisi olmak üzere, tüm muhalefet partilerimize büyük görev ve

Muhalefeti Laik Devlete Sahip Çıkmaya  Davet Ediyoruz
Daha geçtiğimiz gün (15/07/2023) demokratik ve laik düzene karşı kalkışma girişiminde bulunduğu günün yedinci yıldönümünü idrak ettiğimiz GÜLEN Cemaatinden gerekli derslerin çıkarılmadığını, AKP iktidarının ve onun başının, yeni cemaat ve tarikatlara kucak açan bir siyasal çizgi içinde bulunduğunu,  üzülerek gözlemliyoruz. 


Uygulanmasa da;  halen,  yürürlükte bulunan anayasasında T. C. nin demokratik ve laik sosyal bir hukuk devleti olduğu yazılı olan ülkemiz;  adeta, tarikat ve cemaatlere teslim edilmiş bulunmaktadır. 


Sosyal yaşamımızı, aile yapımızı ve eğitimimizi,  anti laik,  dini esaslara göre düzenlemek için,  her gün bu şımarık ve yasa dışı cemaat ve tarikatların yeni dayatmaları ve bu dayatmalara yeşil ışık yakan bir siyasal iktidarla karşı karşıyayız maalesef.  


Ülkemizde konserler, sosyal aktiviteler cemaat ve tarikatların itirazları ve bu itirazlara boyun eğen siyasal iktidar ve onun bürokrasideki uzantıları tarafından yasaklanmaktadır. 


Bugünlerde, iyice azıtan ve meydanı boş bulan bu illegal,  anti laik cemaat ve tarikatlar, karma eğitime göz dikmişler ve karma eğitime son verilerek kız okullarının açılması dayatmasına başlamışlardır. 


Bu yasa ve anayasa tanımayan İslam dinini kendi çıkarları için istismar ederek tanınmaz hale getiren, kendi şeyhlerini Allaha şirk koşan, beyinleri uçkurlarında, altı yaşındaki kız çocuklarına cinsel obje olarak bakan, altı yaşındaki kız çocuklarına şehvet duyan, bu yobaz,  şımarık ve pervasız tarikatlar meydanı boş bularak, karma eğitime bayrak açmışlardır. 


Maalesef,  yasa ve anayasa tanımayan, kadınları ve küçücük kız çocuklarını erkeklerle eşit yurttaş ve kişi değil, cinsel dürtülerini ayaklandıran  bir dişi olarak görüp kabul eden bu çıkarcı yobazlara,  siyasal iktidar da el altından arka çıkmakta ve kızlarımız,  erkek çocuklarıyla birlikte aynı okulda okumak istemiyorlar yalanına dört elle sarılarak,  kız okulları açılabileceğini dillendirmeye başlamıştır. 


Büyük ATATÜRK'ün; ” Efendiler ve ey millet,  iyi biliniz ki,  Türkiye Cumhuriyeti şeyhler,  dervişler,  müritler,  mensuplar memleketi olamaz.  En doğru ve en gerçek tarikat,  uygarlık tarikatıdır. ” sözü Türk Milletine bir vasiyetidir. 


Kadınlardan ve kız çocuklarından niçin korkuyorlar anlamak mümkün değil. Kendilerini dünyaya getiren analarının da bir kız çocuğu ve kadın oluğunun farkında mı değiller bunlar? Söyelemek istemiyorum ama, düşünmeden de edemiyorum, bu beyinleri uçkurlarında olan kişiler, kadın oldukları için kendi öz analarından ve kızlarından da mı tahrik oluyorlar acaba?


Hayır, bu kadar yasa ve anayasa dışılığa artık karşı çıkmalıyız toplum ve muhalefet partileri olarak, bu talep bir özgürlük ve hak değildir, hakkın kötüye kullanılması ve büyük bir aymazlık ve şımarıklıktır. 


Kız çocukları için ayrı okullar açılması, karma eğitime son verilmesi talebini benimseyerek savunan ve işi daha da ileriye taşıyan Cumhur İttifakının bileşeni bir partinin genel başkanı da, hastaneleri de ayıralım kadın hastanesi yapalım buyurmuşlar. Hastane yapmakla kalmıyor ki iş. Buraya kadın doktorlar ve yardımcı sağlık personeli atayacaksın, tüm kurumlar haremlik ve selamlık çifter çifter olacak, peki bu değirmenin suyunu nereden bulacaksınız hiç düşündünüz mü?


Ülkemizdeki, giderek artan kadın düşmanlığı ve cinayetlerinin, kadını eşit yurttaş ve kişi değil yatağa girilecek bir dişi olarak kabul eden zihniyetin temelinde ve kaynağında; karma eğitime karşı çıkan ve kızlar için ayrı okullar isteyen bu gafillerin ellerinde, kızları ve  kadınları dişi olarak gören zihniyetle yetiştirilen ve eğitilen, özgüveni olmayan,  kompleksli ve önyargılı gayri medeni insanlarımız  yer almaktadır. 


Burada en başta ana muhalefet partisi olmak üzere,  tüm muhalefet partilerimize büyük görev ve  rol düşmektedir. 


Sakın ola ki; siyasal iktidara, karma eğitime son verme girişiminde en ufak bir destekte bulunmasınlar, bugünden tezi yok cemaat ve tarikat kaynaklı,  siyasal iktidarın da arayıp bulamadığı bu girişime tüm güçleriyle karşı çıkıp engel olsunlar. Bu konu, laik demokrasimiz ve AKP'nin oy tabanını genişletme açısından öyle önemlidir ki; muhalefet,  asla oy endişesine kapılmamalı, böyle bir düzenleme ile yetişen yeni nesil seçmenlerin AKP'nin arka bahçesi ve oy deposu olacağı gerçeğini asla akıllarından çıkarmamalıdırlar ve bu konuda siyasal iktidara asla destek olmamalıdırlar.

Güner Yiğitbaşı

17/07/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget