Muhalefet Partileri Hiç Mazeret Üretmesinler

Muhalefet Partileri Hiç Mazeret Üretmesinler Bu seçim yasası, muhalefetin mazereti değil, bilakis önlerine çıkan yeni bir fırsat olarak değerlendiril

Muhalefet Partileri Hiç Mazeret Üretmesinler
AKP ve saray iktidarı, seçimlere çok az bir zaman kala, iktidarını sürdürebilmek amacıyla, kendisine seçim kazandıracağı umuduyla,  yeni bir seçim yasasını Meclise sunmuş ve 17 saatte Anayasa Komisyonundan geçirerek, yasalaştırmak üzere Meclis Genel Kuruluna sunmuştur. 

AKP bu seçim yasasında siyasi mühendislikler yapmış olabilir. 

Bunların hiçbiri mazeret olamaz. 

Her mühendisliğin bir karşı mühendisliği vardır. 

Muhalefet partileri de, bir zahmet bir araya gelip kafa kafaya vererek, kafalarını yorarak,  karşı bir siyasi mühendislik yapıp,  seçim yasasındaki değişiklikleri boşa çıkarmalıdırlar. 

Bu yasal değişiklik,  Millet İttifakına dahil veya dahil olmayan tüm muhalefet partilerini inadına bir araya getirmelidir. 

Bu ekonomik buhrana, boş tencerelere ve bu olumsuz koşullara rağmen,  muhalefet partileri, bir olup  sarayın bu planını boşa çıkararak ülkeyi sarayın bu işgalinden kurtaramazlarsa, yazıklar olsun. 

Bir daha asla seçim kazanamayacakları gibi,  halkın yüzüne asla bakamayacaklardır. 

Bu seçim yasası,  muhalefetin mazereti değil, bilakis önlerine çıkan yeni bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. 

Küçüğünden en büyüğüne, hiçbir muhalefet partisinin;  üzümün çöpü,  armudun sapı demeye haklar yoktur. 

Millet İttifakına dahil olan veya olmayan muhalefet partileri; siyaseti,  gerçekten ülkenin yararı için yapıyorlarsa, saray yönetimine son vererek,  parlamenter ve özgür bir demokrasiyi yeniden kurmak istiyorlarsa ve bu isteklerinde gerçekten samimilerse, gerçekleri görmeliler, boylarının ölçüsünü, hadlerini ve tabanlarını bilerek davranmak ve aralarında anlaşmak için kendilerini dev aynasında görmemeleri, naz ve kapris yapmamaları zorunludur. 

İstemek başarmanın yarısıdır. 

Önümüzdeki seçimlerin;  muhalefetin ve ülkenin geleceği ve yüce menfaatleri için çok önemli bir son çıkış olduğu asla unutulmamalıdır. 

Bu gerçeklere rağmen, sağduyulu davranarak, sarayın seçim oyununu bozmak için, demokratik ve özgür parlamenter sistem asgari müştereğinde anlaşmayan, kendi ideolojilerinin teferruatında boğularak,  sarayın iktidarını sürdürmesine koltuk değneği olacak olan  muhalefet partileri, tarihe vatan hain olarak geçeceklerdir.  

Güner Yiğitbaşı

25/03/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget