Bu Rejimin Adını Koyun Artık Lütfen

Bu Rejimin Adını Koyun Artık Lütfen Sokak ve yürüyüş deyince, ödünüz kopuyor, sanki size yönelik darbe girişiminde bulunuluyor ruh haline bürünüyors

Bu Rejimin Adını Koyun Artık Lütfen
Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. 

Kadınlarımız, uluslararası bir gelenek haline gelmiş olan ve  tüm dünyada kutlanan bu özel günlerini,  silahsız ve saldırısız, barışçıl olarak toplanarak kutlamak ve seslerini duyurmak istiyorlar, polis buna izin vermiyor. Daha doğrusu polise talimat veren siyasal iktidar izin vermiyor. 

Aslında bu anayasal bir hak. 

Önceden izin almayı gerektirmiyor. 

Kaldı ki; kadınlarımızın bu özel günlerinde yapacakları toplantı ve yürüyüş,  2911 sayılı Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamına giren bir toplantı da değildir. 

2911 Sayılı Kanunun 4. maddesi çok açıktır. 4. Madde de yer alan düzenlemeye göre, 

“Kanunlara uymak,  kendi kural ve sınırları içinde kalmak şartıyla kanun veya gelenek ve göreneklere göre yapılacak toplantı,  tören,  şenlik,  karşılama ve uğurlamalar” ın bu kanun hükümlerine tabi değildir. 

Yani, kanunlara uymak,  kendi kural ve sınırları içinde kalmak şartıyla kanun veya gelenek ve göreneklere göre yapılacak toplantı,  tören,  şenlik,  karşılama ve uğurlamaların,  2911 sayılı kanunun kısıtlamalarına tabi olmadığı,  açıkça belirtilmektedir. 

Bu anayasal ve yasal gerçeklere rağmen; siz,  kadınlarımızın özel günlerini kutlamak için toplanmalarını,  niçin,  polisin orantısız güç kullanmasıyla engellemeye çalışıyorsunuz?

Kadınlarımızdan ne istiyorsunuz, kadınlarımızdan korkuyor musunuz siz?

Kadınlarımız size ne yaptı, sizi doğurduklarına mı pişman oldunuz, bu nedenle mi kadınlarımızdan hınç almaya çalışıyor ve onlara şiddet kullanıyorsunuz?

Sokak ve yürüyüş deyince,  ödünüz kopuyor, sanki size yönelik darbe girişiminde bulunuluyor ruh  haline bürünüyorsunuz, sanki kadınlarımız saraya yürüyecek ve sarayı başınıza yıkacakmış gibi bir paranoyaya sahipsiniz. 

Siz demokrat mısınız, yoksa diktatör müsünüz?

Demokrat olmak kadar diktatör olmak da mümkün ve ayıp da değildir. 

Diktatörlük de bir yönetim tarzıdır ve dünyada birçok örnekleri vardır. 

Ayıp olan şey, demokrat görünerek diktatörlük yapmaktır. 

Artık bir karar veriniz,  biz de bilelim. 

Demokratsanız, anayasal haklara saygı gösteriniz,  sizi alkışlayalım. 

Yok,  biz demokrat değiliz,  anayasa falan tanımayız diyorsanız, dürüst olunuz ve bunu da açıkça söyleyiniz ki; insanlarımız ve kadınlarımız anayasal haklarını kullanmaya kalkışmasınlar ve boşuna biber gazı ve dayak yemesinler. 

Bu rejimin adını koyun artık lütfen,  herkes kaderine razı olsun.  

Güner Yiğitbaşı

08/03/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget