“Her Şey İktidarın Aleyhine”

Türkiye’nin lehine olan her şey iktidarın aleyhine; iktidarın lehine olan her şey Türkiye’nin aleyhine. Bir örnek vereceğim; iktidara “hukuka dön” desek,

İnternette dolanırken, aşağıda metni yazılan bir konuşmaya bir videoda rastladım, onu size aktarmak istedim. Demek ki gerçekler artık iyice ortaya açıkça çıkınca, bozulan adalet, bozulan demokrasi, bozulan yönetimin yanlışları su yüzüne çıktıkça, yavaş yavaş acı gerçekler sıralanmaya anlatılmaya başladı. Biz sadece bu söylem ve talepleri size sunmak istedik. İşte o anlatımdan bir parçayı aşağıya alıyoruz.
“-Bu günkü iktidarın Türkiye’nin lehine herhangi bir iş yapma ihtimali yok
KRT TV da Levent Gültekin, Cihangir İslam, Kadir Gökmen Öğüt’ün katıldıkları bir söyleşide Levent Gültekin şunları alatıyordu:
“-Bu günkü iktidarın Türkiye’nin lehine herhangi bir iş yapma ihtimali yok, teknik olarak yok. Teknik olarak Türkiye’nin lehine bir  iş  yapması imkânsız. Niye? Çünkü, Türkiye’nin lehine olan her şey iktidarın aleyhine;  iktidarın lehine olan her şey Türkiye’nin aleyhine. Bir örnek vereceğim;  iktidara “hukuka dön” desek, “hukuk olmazsa Türkiye çöküyor” deriz ya, hukuka dönemez, hukuka döndüğünde ilk kendisini bulacak yargının önünde; “özgürlükler olmazsa bu ekonomi çökecek” diyoruz ya, dönemez özgürlüklere, çünkü özgürlüğe döndüğümüzde onu tartışacağız, onun yaptıklarını onun hapisliklerini, onun haksızlıklarını, onun yolsuzluklarını tartışacağız, özgürlük ortamı olduğunda biz ona şunu soracağız: “Arkadaş sen bize köprü yaptın, köprü yaptın ya bize, çok basit, sen köprü yaptın ekonomistlerin söylediği bir milyar iki milyar dolara mal edecek köprüyü, devlet garantisiyle 10 milyara 15 milyar dolara mal ediyorsun, bunu soracağız, sen neden böyle bir şey yaptın? Beni niye böyle yüz yıl, kırk yıl, otuz yıl borçlandırarak köprü yapıyorsun. Bunu soracağız,  onun için özgürlüğe dönemez.
Dış politikada barışçı bir politikaya dön diyoruz, dönemez hamasete ihtiyacı var, ona kavga edecek, buna kavga edecek. Kürtlerle barış, barışamaz, içerde milliyetçiliğe ihtiyacı var. Milliyetçilikten vaz geç demek Tayyip Erdoğan’a ona barışa dön demek sırf 2019 u kaybetmek demek, 2019 u almak için Devlet Bahçeli’ye mahkûm, sırf Devlet Bahçeli’yi kaybetmemek için resmen ülkeyi yakıyor. Devlet Bahçeli dediğin adam iki tane kazı güdemez. Hiçbir siyasi zekâsı yok, hiçbir derinliği yok, hiçbir akıl yok, normal bir şirkete muhasebeci yapmazsın, çünkü adamın konuşmalarına bakıyorum, bir ülkede yüzde on oy almış bir siyasetçi söyle bir söz edebilir mi? “83 Kerkük, 84 Musul, plaka söylüyor ya, 85 i söylerim ama heyecanınızı kaybetmeyesiniz diye söylemiyorum” diyor. Bu kadar sefil, bu kadar sakil, bu kadar utanmaz bir siyaset anlayışı olur mu? Sen alay mı ediyorsun milletle. Hem “beka sorunu var” diyorsun, “hem memleketin beka sorunu” diyor bu günkü konuşmasında, hem de kalkıyorsun çocuk oyuncağı gibi plaka dağıtıyorsun. Sen Hakkari’ye sahip çıksana, Hakkari’ye gitsene gücün yetiyorsa. Devlet >Bahçeli gücü yetiyorsa Hakkari’ye gitse ya. Ben bu ülkede siyaset yapıyorum diyen siyasetçi gitsin Hakkari’nin sokağında yüz metre yürüsün ben onun ellerinden öpeceğim. Sen daha vatandaşlarının yüzüne bakacak halin yok, Kerkük’e göz dikiyorsun.  O yüzden barışçı politikaya dönemiyorlar, milliyetçiliğe teslim oldular. Bizim bir an önce bir yol bulup konuşmamız, tartışmamız gerekiyor, yazmak çizmek çözüm değil. Biz burada konuşuruz bunlar çözüm değil, bir eylem politikamız geliştirmemiz lazım ve toplumu bu esaretten kurtarmamız lazım”.

Cevat Kulaksız

Cevat Kulaksız 
Kaynak: Levent Gültekin: "Ülkenin lehine olan herşey iktidarın aleyhine ...
https://www.facebook.com/.../levent-gültekin...herşey-iktidarın-aleyhine/9504222484571..

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget