Cumhuriyetin Çömez Devleti

Cumhuriyetin Çömez Devleti
AKP Genel Başkanı ERDOĞAN,43.Muhtarlar Toplantısında yaptığı konuşmada; “.......karşınızda ne Osmanlı'nın hasta adamı, ne cumhuriyetin çömez devleti, ne 1970'lerin 1990'ların güçsüz ülkesi var. Artık karşınızda cumhurbaşkanından muhtarına kadar 2023 hedeflerine kilitlenmiş, 2053 ve 2071 vizyonuna inanmış bir millet var” demiş.
Ne hazin değil mi?
Devletimizi ve Cumhuriyeti kuran ATATÜRK ve İNÖNÜ dönemini, Cumhuriyetin çömez devleti olarak nitelendiriyor aklı sıra.
Nedir çömezin kelime anlamı?
Çömez; eksik, yetersiz, yetiştirilmeye, ders almaya muhtaç acemi demektir.
Cumhuriyetin çömez devleti sözü, amacını aşan, çok iddialı ve sakıncalı bir sözdür.
Biz,ERDOĞAN'ın bu sözü, amacına aşarak, iyi niyetle dil sürçmesi olarak, gelişmekte olan devlet anlamında kullandığını ummak istiyoruz ama, ERDOĞAN'ın kişiliğini, Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarını özellikle ATATÜRK ve İNÖNÜ dönemini, ATATÜRK ve İNÖNÜ'yü sevmediğini bildiğimiz için,bir dil sürçmesi olarak amacını aşan bir söz söylemediğini düşünüyoruz.
ERDOĞAN büyük bir yanılgı ve yanlış içindedir. Çok büyük haksızlık yapmaktadır.
Ülkeyi sömürgeci devletlerin işgalinden kurtararak, Osmanlının küllerinden yeni bir Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmak, başlı başına büyük bir ustalık ve devlet adamlığı işidir.
Kurulan devleti ve cumhuriyeti, iktisaden büyütmek, yeni sanayi tesisleri kurmak, her alanda devrimler yapmak, çömezlerin değil ustaların işidir.
Ülkemizi ikinci Dünya Savaşına sokmamak, Türk Milletini savaşın felaketlerinden korumak, yurtta sulh ve cihanda sulh ilkesini uygulayabilmek; çömez değil, usta işidir. Yabancı ülkelerin devlet başkanlarının ayağına gitmeden, onları ayağına getirtebilmek, Dünyaca saygın bir devlet adamı olabilmek, çömez işi değil, ATATÜRK gibi usta ve çok değerli bir devlet adamına ve ATATÜRK dönemine mahsus bir özelliktir.
ERDOĞAN'ın Çömez Cumhuriyet dönemi diye küçük gördüğü o dönemlerde, ABD'nin dolduruşuna gelerek, başka devletlerin iç işlerine karışılmamış, hatalı dış politikalar uygulanmamış, devletimizin iç ve dış güvenliği tehlikeye atılmamış, hazinesi çarçur edilmemiştir.
Devletin varlıkları, yok pahasına özelleştirme adına satılmamıştır. Türk parası pul değerine düşürülmemiştir, iç ve dış borç batağına girilmemiştir.
Ülkenin planlı ve dengeli bir şekilde kalkınması, üretmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılmıştır.
Anayasaya ve yasalara saygılı, Meclisi ve millet iradesini üstün tutan bir yönetim sergilenmiştir.
Biz ve bizim gibi düşünenler, ERDOĞAN'ın talihsiz bir şekilde çömez olarak nitelendirdiği Cumhuriyetin çömez devletini, bugün gündüz fenerle arıyoruz.

Güner Yiğitbaşı

19/02/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget