Köpek uyutma (katliamı) yasası protesto edildi

Meclis gündeminde görüşülmekte olan köpeklerin uyutulmaları açık tanımlama ile köpek katliamını 30 Haziran 2024 günü Ankara Ulus Meydanında basın açık

Köpek uyutma (katliamı) yasası protesto edildi
Türkiye’nin bütün illerinde bulunan hayvan hakları savunma derneklerinden birçok dernek temsilcilerinin katıldıkları Ankara Ulus Meydanında Atatürk anıtı önünde eylemle, Meclis gündeminde görüşülmekte olan köpeklerin uyutulmaları açık tanımlama ile köpek katliamını 30 Haziran 2024 günü Ankara Ulus Meydanında basın açıklaması yapılarak protesto ettiler.  

Hayvan severler, “devlet öldürmez devlet yaşatır” sloganları ile Ulus Meydanını çınlatıyorlardı. Hayvan hakları derneği üyeleri, ellerinde birbirinden ilginç döviz ve pankartlar taşıyorlardı. Bunlardan bazıları: “Sokakları değil içinizdeki büyüyen kötülüğü temizleyin; yasaya dokunma belediyeleri çalıştır; insana hayvana yeryüzüne özgürlük; katliama hayır, devlet yaşatır; kuduz da olsa hasta da olsa tekbir tedavi ve aşı ile yaşat; hayvanların dostluğu tonlarca ilaçtan şifalıdır; hayat sadece insanlar için var olsaydı Nuh’un gemisinde hayvanların ne işi vardı; yaşama hakkı pazarlık konusu değildir; gücünüz hayvanlara mı yetiyor; yaşatan yasa istiyoruz; barınaklar ölüm kampı; katliam yasa tasarısını istemiyoruz; bu gün bir sokak hayvanına dokun belki ruhunda bir yer uykudadır; onlar bize emanet biraz merhamet”. Bu sloganların yazılı pankartları taşıyan hayvanseverler köpek katliamlarını ayıplayan sloganlar atıyorlardı.

Köpek uyutma (katliamı) yasası protesto edildi

Hayvanları koruma Fed. Başkanı Yar. Haydar Özkan basın açıklamasında şunları söyledi:

“Batı modeli olan uyutma öldürmektir. Toplayıp barınakta tutmak ikinci öldürme planıdır. Kendi refahı için bütün dünyada öldürmekten çekinmeyen Gazneli kundaktaki bebekleri dahi yakan mahveden soy kırım yapan, İsrail’e destek olan Batı’nın öz kültürümüz olan insanlığa örnek olacak çözümleri onun bunun hatırı için yapıyor. Burada yetkililere şu beş soruyu soruyorum: 1- 20 yıldır kısırlaşma yapmayan belediyelere neden yasal uygulama uygulamadınız. 2- 1293 belediyede günde 11 kısırlaştırma yapsaydı bir yılda 264 işgününde ört milyon kısırlaştırma yapılması mümkünken Batı’nın öldürme kültürünü niçin uyguluyorsunuz. 3- Yaşatmak için harcayacağınız parayla tüm popülasyonun kısırlaştırılabileceğini bilmiyor musunuz? 4- Hayırsız ada katliamından bu yana 114 yıldır sokak hayvanları belediyeler eliyle zaten öldürülüyor. Öldürmenin sorunu halledemeyeceğini göremiyor musunuz? 5- Bu ülkede 30 Veteriner fakültesini hayvanlar katledilsin diye mi kurdunuz. (Yuh sesleri). Çözüm doğanı öldürmek değil doğumu engellemektir. Allah’ın yarattığını öldürmek ilahi bir cinayettir. Yüce Meclisimizin böyle bir yanlışa imza atmayacağını ümit ediyorum.

Cevat Kulaksız kulcevat599@gmail.com

Köpek uyutma (katliamı) yasası protesto edildi

Köpek uyutma (katliamı) yasası protesto edildi


Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget