Seçmeni Serbest Bırakın Kendi Kişiliğini Bulsun

Seçmeni serbest bıraksın ki; artık seçmenimiz kendi kişiliğini ve şahsiyetini bulsun ve kazansın, siyasi rüştüne ersin. Seçmen, hangi partiden olduğ

Seçmeni Serbest Bırakın Kendi Kişiliğini Bulsun
Bizim halkımız; maalesef hazıra alışmıştır,  armut pişsin,  ağzıma düşsün ister sürekli. 


Halkımız;  siyasal,  ekonomik, sosyolojik ve hukuksal tüm haklarını,  hiçbir mücadele vermeden, kan dökmeden, hiçbir emek sarf etmeden, burnu dahi kanamadan,  hep yukarıdan, tepeden inme olarak,  altın tepsi içinde hazır bir şekilde bularak elde etmiştir. 


Bu nedenle, haklarının kıymetini bilmemekte ve onları korumak ve genişletmek için hiçbir bedel ödemeyi göze alamamaktadır. 


Bu durum,  aynı halkın fertleri olan seçmenlerimiz için de geçerlidir. 


Bizim seçmenimiz,  kimse alınmasın ama,  biraz tembel,  nazlı ve şımarıktır. Ne istediğini bilmekte, doğru olanı seçmekte zorlanmaktadır. 


Ben politikacı olmadığım ve seçmenden oy beklemediğim için,  rahat yazabiliyorum bu doğruları. Politikacılarımız bunları söylese ve yazsa, vay siz seçmeni küçük mü görüyorsunuz,  seçmeni mi eleştiriyorsunuz diye ayağa kalkarlar haksız bir şekilde. 


Evet, kral çıplak diyorum ve korkudan politikacıların söyleyemediği gerçekleri yazıyorum. 


Saray iktidarından kötüsü mü olabilirdi de, Millet İttifakına burun kıvırdı bu seçmenler?


Evet bizim halkımız, mevcut tüm haklarını altın tepside oturduğu yerden kazandığı, hçbir efor sarf edip bedel ödemediği  için, herşeyi muhalefetten bekliyor, ayağımıza gelsinler, elimi sıksınlar,  hal hatır sorsunlar, iktidar olduklarında ne yapacaklarını medyada ve seçim propaganda mitinglerinde ve parti programlarında yazmış olsalar da, benim ayağıma kadar gelip bana özel aynı şeyleri yüzüme  tekrarlasınlar,  beni onurlandırsınlar, sırtımı sıvazlasınlar, gelsinler de yalan dahi söyleseler,  gam yemem diye düşünüyorlar. 


Seçmenler bir zahmet biraz gözlerini açsınlar, AKP'nin iktidara geldiği günlerdeki ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel ve hukuksal durumuyla 21 sene sonra bugün ülkenin geldiği içler acısı durumunu bir mukayese etsinler. Saray yönetimi ülkeyi ne hale getirmiş,  bir görsünler ve oylarını sorgulayarak sandığa atsınlar. 


Bunları yapma, yoksulluk çek, oturduğun yerden muhalefeti yetersiz gör ve seni yoksullaştıran, özgürsüzleştiren, adaletsizleştiren, pahalılıktan adeta ezen, tüm kötülüklerin mimarı olan mevcut iktidara oy ver,  yeniden seç ve onları çare gör. 


Bu nedenle, diyorum ki; en başta CHP olmak üzere,  tüm muhalefet partilerimiz, önümüzdeki yerel seçimlerde,  seçim ittifakı, seçim işbirliği yapmaktan vazgeçsin. 


Seçmeni serbest bıraksın ki; artık seçmenimiz kendi kişiliğini ve şahsiyetini bulsun ve  kazansın, siyasi rüştüne ersin. Seçmen,  hangi partiden olduğuna bakmaksızın en doğru belediye başkanı adayına oy versin, seçmenlerin kendileri, oy verirlerken sandıkta spontane  seçim ittifakını gerçekleştirsinler.  


Örneğin; İstanbul da,  Ekrem İMAMOĞLU, Ankara’da Mansur YAVAŞ,  halkımız tarafından yere göğe bırakılmadan çok sevildiler ve hatta seçilebilecek aday olarak Cumhurbaşkanlığına aday adayı olarak önerildiler ya, işte bu seçmenlere güzel bir fırsat, Cumhurbaşkanı olarak görmek istedikleri İMAMOĞLU ve YAVAŞ;  partileri tarafından,  Ankara ve İstanbul'a hiçbir seçim ittifakı yapmadan tek başlarına CHP'den aday gösterilsinler ve seçilsinler,  biz de seçmenlerimizin ferasetini, samimiyetlerini, bu adayların tek başlarına seçim kazanacak derecede gerçekten  güçlü olup olmadıklarını görüp test edelim. 


Muhalefete sesleniyorum, serbest bırakın şu seçmeni artık. Seçmen, tek başına balık tutmayı öğrensin, şahsiyetini kazansın, kendi başına sorgulasın ve sandıkta işbirliği yaparak oyunu en doğru adaya versin. Başarısız olan partiler arası ittifaklardan vaz geçin, herkes kaderine razı olsun.

Güner Yiğitbaşı

06/08/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget