Muhalefete Göz Açtırma Sonra Da Ana Muhalefet Yok De

Muhalefete ve ana muhalefete değer veren, onun yokluğunu hissederek üzülen ve eleştirilerinden dersler çıkaran demokrat bir iktidar varmış da. bizim h

Muhalefete Göz Açtırma Sonra Da Ana Muhalefet Yok De
Partili cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı Recep Bey; Macaristan dönüşü uçakta yandaş gazetecilerine çeşitli konularda beyanlarda bulunmuş ve demiş ki; ”CHP,  ana muhalefet ne hale geldi? Demokrasi mücadelesinde muhalefet çok çok önemli,  ama ne yazık ki Türkiye'nin en büyük kaybı,  demokrasi mücadelesinde karşısında muhalefet yok,  ana muhalefet yok. " 


Vay be. 


Ülkede,  demokrasi ve  muhalefete ve ana muhalefete değer veren, onun yokluğunu hissederek üzülen ve eleştirilerinden dersler çıkaran demokrat bir iktidar varmış da. bizim haberimiz yokmuş. 


AKP Genel Başkanı Recep Bey; adeta,  muhalefete susamış, karşısında bir muhalefetin olmaması onun kanına dokunuyormuş, vah yazık(!) bu duruma çok üzülüyormuş.  Türkiye’nin ve tabi iktidar olarak da kendisinin en büyük kaybı, demokrasi mücadelesinde karşısında muhalefetin, ana muhalefetin olmamasıymış. 


Recep Bey aklımızla alay ediyor olmalı. 


Bizler biliyoruz ki, AKP Genel Başkanı Recep Bey; kendisine ve iktidarına karşı muhalefet edilmesinden asla hoşlanmaz. Muhalefetin kanatlarını koparan,  tüylerini yolan, seçimlerde muhalefete iftiralar atan, düzmece kasetler yayınlayan, muhalif gazetelerin seslerini kısan, aleyhine konuşanları da, RTÜK silahıyla vuran cezalar yağdıran,  ekranlarını karartan, toplumsal muhalefetin sesini kısan, anayasal en temel hak olan insanların barışçıl ve silahsız gösteri yapmalarını fiilen yasaklayan ve engelleyen, gösteri yapmaya kalkışanların karşısına,  polis bariyerlerini ve joplu ve biber gazlı polisleri diken, basın özgürlüğünü yok eden, ülkeyi hiçbir çatlak ses çıkmadan dikensiz gül bahçesi gibi keyfine göre yönetmeye kalkan,  sanki kendisi değilmiş gibi, bugün çıkmış ülkede muhalefet ve ana muhalefetin yokluğundan,  eksikliğinden dem vuruyor, demokrasi dersi vermeye kalkışıyor bizlere. Kısacası halkıyla alay ediyor. 


Recep beyin; muhalefetin ve ana muhalefetin olmadığına ilişkin sözü, bir yanıyla doğru. Evet,  muhalefet ve ana muhalefet;  özellikle 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin kaybından sonra girdiği şokun ve parti içi çekişmelerin etkisiyle, özellikle ekonominin girdiği dar boğaza, her gün artan enflasyon ve fiyatlara, geçim sıkıntısına, ekonomik yangına rağmen en küçük bir muhalefette bulunamamakta, halkı bu durumu protesto etmek üzere miting meydanlarına toplayamayarak, tüm bu olumsuzlukların yaratıcısı iktidara meydanı boş bırakarak, iktidarın bu kötü yönetimine adeta çanak tutmakta,  ülkemizde iktidar partisi ana muhalefet rolünü oynayarak, muhalefeti iktidar partisiymiş ve ülkedeki tüm olumsuzlukların yaratıcısıymış gibi,  pişkin bir vaziyette eleştirebilmektedir. 


Evet bu yönüyle Recep Bey çok haklıdır. Ancak, muhalefetin etkili bir şekilde kendisine muhalefet yapamamasından asla üzüntü duymamakta, bunu ülkemiz ve demokrasimiz için bir eksiklik ve kayıp olarak nitelendirmemekte olup, bu durumdan çok büyük mutluluk duymaktadır. 


Bu olumsuzluklardan ve kötü yönetimden dolayı,  halkımıza da hiç üzülmüyorum, tek üzüntüm ve mahcubiyetim, bu aziz vatanı bizlere emanet eden ATATÜRK'e karşı yaptığımız ihanetedir. 


Bu ihanet; halkıyla, iktidarıyla ve muhalefetiyle hepimizin eseri ve ayıbıdır.

Güner Yiğitbaşı

22/08/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget