İmamoğlu Ve İstanbul İttifakı

İmamoğlu Ve İstanbul İttifakı İMAMOĞLU; görev yaptığı İstanbul dışında dahi, geniş bir kitle tarafından da sevilmektedir. Bunu, 14 Mayıs 2023 Cumhur

İmamoğlu Ve İstanbul İttifakı
İBB Başkanı ve CHP'de değişim ve dönüşümü kendisine misyon olarak seçen ve bu harekete öncülük eden İMAMOĞLU;  dün (15/08/2023) yaptığı basın toplantısında yeni yol haritasını açıklayarak kamuoyu ile paylaştı. 


İMAMOĞLU'nun bu açıklamasından anladığımız kadarıyla; kendisi,  CHP'deki değişim ve dönüşüm hareketine liderlik yaparak, bu konuda bir misyon yüklenme amacını saklı tutarak, menzilinin, amacının  ve misyonunun CHP'de değişim ve dönüşümü sağlamak olduğunu açıkça belirterek, 2024 Mayıs ayında yapılacak olan belediye seçimlerinde,  yeniden İBB Başkanlığına aday olacağını açıklamış ve bir dönem daha yapmak istediği  İBB Başkanlığını araç, CHP deki değişim ve dönüşümü sağlama ve bu partiye ve daha da ötesinde Türkiye'ye liderlik-Cumhurbaşkanı olmayı yani-yapmayı,  ileriye dönük,  nihai amaç olarak benimsediğini alenen ilan etmiştir. 


İMAMOĞLU'nun bu kararı siyaseten çok doğru bir karardır. 


Evet,  İMAMOĞLU;  görev yaptığı İstanbul dışında dahi, geniş bir kitle tarafından da sevilmektedir. Bunu,  14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı seçimlerinde, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı olması için verilen halk desteğinden anladık. 


Ancak, buna rağmen, İMAMOĞLU'nun;  KILIÇDAROĞLU'nun seçilmesi için gösterdiği çaba ve  gayretler,  bir karşılık göremedi. 


Hepimiz biliyoruz ki; İMAMOĞLU; 2019 seçimlerinde, Millet İttifakının ortak adayı olarak İBB Başkanlığını kazandı. 


Bu nedenlerle, İMAMOĞLU'nun;  CHP içindeki ve genel olarak Türk halkı nezdindeki gerçek siyasal gücünü, halkın desteğini, siyasetteki becerisini ve inandırıcılığını, CHP'nin değişim ve dönüşüm hareketine liderlikte başarılı olup olamayacağını,  bugünden kestirmek çok zordur. 


İMAMOĞLU'nun; yüklendiği misyonu gerçekleştirebilecek  siyasal gücünün ve becerisinin, seçmen nezdindeki itibarının ve inandırıcılığının, CHP'yi derleyip toparlayarak seçmen tabanını genişlete bilebileceğinin, partiyi büyütebileceğinin test edilebilmesi için, 2019 seçimlerinde olduğu gibi,  partiler arasında bir seçim ittifakı yapılmaksızın,  CHP adayı ve İMAMOĞLU olarak,  2024  İBB Başkanlığı seçimlerine katılması ve seçimi kazanarak  güven tazelemesi zorunludur. 


İMAMOĞLU'nun; nihai amaç olarak benimsediği,  CHP'nin başına geçerek partide değişim ve dönüşüm sağlayarak, siyaset sahnesinde liderlik mücadelesi verebilmesi için, ittifaklarla seçilmesine katlı sunan ve İMAMOĞLU bizim de belediye başkanımız diyerek üzerinde hak iddia eden diğer muhalefet partilerinin kendi üzerine düşen gölgesinden ve ipoteğinden kurtulması ve bunun için de muhalefet partilerinin seçim ittifakıyla değil, kendi siyasal güç ve becerisiyle, yeteneğiyle diğer muhalefet partilerinin seçmenlerini sandıkta kendi etrafında toplamayı sağlayacak olan  bir İstanbul Seçim İttifakını kurmayı başararak, seçimi kazanması şarttır. 


Halen, partiler arası ittifakla seçildiği İBB Başkanlığı koltuğunda oturmakta olan İMAMOĞLU'nun; küçük Türkiye olan  16 milyonluk İstanbul’da bu seçim sınavını kazanamaması halinde, değişim ve dönüşüm yaparak başına geçmeyi düşündüğü CHP ve Türkiye için bir umut olamayacağını,  üzülerek belirtmek zorundayız. 


Bu nedenle, İMAMOĞLU;  siyaseten doğru ve güvenilir olmakla birlikte,  başarılması çok zor ve riskli olan bir yolu tercih etmiştir.  


Seçimde başarılı olamaz, 2024 seçimlerinde İBB Başkanı seçilemez ve koltuğunu AKP'ye kaptırırsa, siyaseti tamamen bırakarak asıl işi olan ticarete dönmek zorunda olduğunu,  göze almış olmalıdır. 


Umarım, İMAMOĞLU;  bu iddialı siyasi yolculuğuna çıkarken, tüm bu ihtimalleri düşünmüştür.

Güner Yiğitbaşı

16/08/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget