İyi geceler dilek ve mesajının bize göre anlamı!...

iyi geceler ile sonlanan iyi dilek mesajlarını konu alan ve özellikle, iyi geceler dileğinin, bize göre anlamını anlatan bir yazıyı kaleme alıyoruz değerli okurlar

İyi geceler dilek ve mesajının bize göre anlamı!...
23 Haziran seçimleri yaklaştıkça, politikanın iyice yozlaştığı, oy uğruna iftiraların atıldığı, en aşağılık yalanlara başvurulduğu, YSK’nın artık tamamen bocaladığı, işlevini ve güvenini tamamen  yitirdiği, halkın iyice enayi yerine konulduğu bugünlerde, içimizden politik bir yazı yazmak gelmedi bugün.
Bugün, millet olarak en eksik yanımız olan, ama insanları birbirine yaklaştıran, insanlara moral veren ve güne motive eden günaydın ile başlayan  ve iyi geceler ile sonlanan iyi dilek mesajlarını konu alan ve özellikle, iyi geceler dileğinin, bize göre anlamını anlatan bir yazıyı kaleme alıyoruz değerli okurlar.
Ülkemiz insanı çok sıcak kanlı ve samimi olmasına rağmen; nedense, gün içindeki günaydın ile başlayan iyi dileklerini, sadece tanıdığı insanlara sunmaktadırlar. Allah’ın selamını bile, genellikle sadece tanıdığımız kişilere veriyoruz.
Öyle ki; aynı apartmanın değişik dairelerinde oturan insanlarımız dahi, apartman boşluğunda veya asansörde karşılaştığı komşusuna, eğer tanımıyorsa bir selamı ve günaydın'ı çok görüyorlar.
Aslında doğrusu ve olması gereken şey; özellikle, müşterek oturduğumuz site ve apartman sakinleriyle karşılaştığımızda, tanıyalım veya tanımayalım, karşılıklı olarak selamlaşmalı ve  günün içinde bulunduğumuz vaktine ve saatine göre, iyi dileklerimizi bildirmeliyiz, bunu vazgeçilmez bir alışkanlık haline getirmeliyiz.
Günün; güneşin hemen doğduğu ve ortalığın aydınlandığı çok erken saatinde günaydın, öğlen ortasında tünaydın, iyi günler ve güneşin battığı veya batma aşamasına geldiğinde, ortalık kararmaya başladığında, iyi akşamlar demeliyiz karşılaştığımız her insana ve aynı dilekleri onlardan da beklemeliyiz.
Buraya kadar herkesle hem fikir olduğumuzu, hiçbir itirazla karşılaşmayacağımızı  zannediyorum.
Bize göre işin en zor yanı ve konunun düğümlendiği yer, iyi geceler dileği ve mesajında sanırım.
Bu konuya açıklık getirebilmek için; önce, gecenin ne zaman başlayacağını, akşamdan farkını ve gecenin anlamını tam olarak belirlemek ve bunda anlaşmak gerekiyor.
Evet, gece nedir ve ne zaman başlar? Öncelikle bu sorunun cevabını bulmamız gerekiyor.
Bana sorarsanız; gecenin, akşam gibi kesin bir tanımı yoktur. Akşamdan sonraki zaman dilimi olduğu kesindir. Ancak akşam ne zaman sonlanır ve geceye evrilir asıl cevaplanması gereken soru budur.
Bize göre, gece görecelidir, herkese göre değişir. Herkes, farklı zamanlarda akşamı sonlandırır ve geceye geçer.
Bu anlamda, gece; birine göre, saat 21.00 de, birine göre, saat 22.00 de birine göre, saat 23.00 de, birine göre de, saat 01.00 de başlayabilir.
Gece; karanlıktır, gece gizemlidir, gece mahremdir, gece gizlidir, gece çok özeldir, herkesin gecesi farklıdır.
Bu nedenle, gece; saat kaç olursa olsun, özel ve gizli yaşamın başladığı, eşlerin veya sevgililerin birlikte yataklarına girdikleri anda başlayan  ve sonrasında gün aydınlanana kadar devam eden, bir zaman dilimidir.
Bu gece tanımından ve gecenin özel, gizli ve mahremiyetinden dolayı, biz diyoruz ki; insanlarımız gün boyu günaydın, tünaydın, iyi günler, iyi akşamlar dileklerini, tanısınlar tanımasınlar, karşılaştıkları tüm insanlardan asla esirgemesinler, ama geceye mahsus ve özel olan iyi geceler dileğinden sakınsınlar, ulu orta kullanmasınlar. Bu dileği; eşlerin veya sevgililerin, odalarına çekilip yatağa girerek özel ve gizli yaşamlarına başladıkları anda, birbirlerinin kulaklarına fısıldamalarının zevkine ortak olmaya kalkışmasınlar. İyi akşamlar da kalmasını bilsinler lütfen, diyoruz.
Tabi, bu yazımızdaki görüşlerimiz bize özel ve ait olup, okurlarımızın bu görüşlerimize, saygı göstermeleri koşuluyla, katılıp katılmamaları, kendi bilecekleri bir iştir.

Güner Yiğitbaşı

08/06/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget