İmamoğlu'ya Açık Mektup

İstanbul'u kazananın, Türkiye'yi de kazanacağını asla unutmadan çok çalışmalısınız.Önceki yönetimin belediyeye verdiği zararların, yaptığı israf ve mali yıkımın

İmamoğlu'ya Açık Mektup
Sayın İMAMOĞLU; öncelikle, bu zorlu seçim sürecinden sonra kazandığınız ve ikinci kez bugün (27/06 /2019)aldığınız mazbatanız ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturma başarınızdan dolayı sizi gönülden kutluyoruz.

Sizin belediye başkanlığına seçilmenizdeki Millet İttifakını oluşturan ve bu ittifakı dışarıdan destekleyen tüm partilerin başarı ve katkıları çok fazla ama, bu başarıda sizin gayretiniz, seçmene güven veren duruşunuz, barışçı siyaset diliniz,31Mart seçim gecesi oylarınıza sahip çıkışınız, cesaretiniz, kararlı tutumunuz ve inadınız, seçmenlerinize olan saygınız, her zorluğa ve çıkarılan engellere karşı demokratik dik duruşunuz, bu başarıda en büyük katkıyı sağlamıştır.

Biz seçmenlerinize, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Muharrem İNCE'nin yaşattığı hayal kırıklığını yaşatmadığınız, oylarınıza sahip ve gece boyunca seçmenlerinizin karşısına çıkarak, seçmenlerinizi aydınlattığınız için, size ne kadar teşekkür etsek azdır.

Sayın İMAMOĞLU sizi kutluyoruz ve başarılar diliyoruz.

Siz, CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU tarafından keşfedilip bu koltuğa oturdunuz ve İstanbul seçmeni kadar, tüm Türk Milleti sizi çok sevdi ve bağrına bastı. O kadar ki; sizi CHP'nin müstakbel lideri ve önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanı adayı olarak görmeye başladılar.

Sizde o potansiyeli gören halkımıza teşekkür ediyoruz. Ancak, bu konuda lütfen acele etmeyiniz. Siz beş yıllığına İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı seçildiniz, asıl sınavınızı bu görev sürenizde İstanbul halkına vereceğiniz hizmetle vereceksiniz.

Sizin de bildiğiniz gibi, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bundan sonra yapacağınız başarılı işlerinizi ve hizmetlerinizi izlemeye devam edeceğiz.

Sayın İMAMOĞLU; tüm Türkiye'ye mal olduğunuz için, tüm keyfine rağmen, bundan sonra işiniz çok zor, sizi sadece İstanbul halkı değil, tüm Türk halkı izleyecek, 16 milyon İstanbullu değil, seksen milyonluk Türk halkı sizin jüriniz olacak ve sizi değerlendirecek.

CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU'nun da, sizin başarılı olmanız halinde gönlünde yatan veliahdının, siz olduğunuzu zannediyoruz.

Bu nedenle, Belediye Başkanlığında başarılı olmanız, başarılı hizmetlere imza atmanız, partiniz CHP'nin de geleceğinin, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerindeki başarısının kriteri olacaktır.

İstanbul'u kazananın, Türkiye'yi de kazanacağını asla unutmadan çok çalışmalısınız.

Göreve başlar başlamaz yapmanız gereken ilk iş olarak, enkaz devraldık demeden, önceki yönetimin belediyeye verdiği zararların, yaptığı israf ve mali yıkımın bilançosunu hazırlatarak İstanbul halkına sunmalısınız.

Belediyeden haksız bir şekilde nemalananların, bankamatik memurlarının ipliğini pazara çıkarmalısınız, onların para musluklarını kesmelisiniz.

Seçim döneminde televizyonlara çıkarak, sizinle çalışmak istemediklerini açıkça beyan eden kendini bilmezleri bir bir tespit edip işlerine son vermeli ve yerlerine liyakatli insanları atamalısınız.

Sayın İMAMOĞLU;31Mart seçim sonuçlarını unutunuz, sizin için geçerli olan seçim sonucu 23Haziranda tekrarlanan seçimin sonuçlarıdır. Bu sonuçlara göre, siz şu anda İstanbul Büyük Şehir Belediye Meclisinde çoğunluktasınız, bu nedenle korkudan yeniletemedikleri, güncelliğini ve meşruiyetini yitiren AKP meclis çoğunluğuna itibar etmeyiniz, AKP çoğunluğu gözünüzü asla korkutmasın. Size köstek mi olmak istiyorlar, o beyefendi ve yumuşak dilinizi geçici olarak bir yana koyup, onlara orada işgalci olduklarını hatırlatınız ve kapalı devre televizyon yayını yaparak, her meclis toplantısında, 23Haziran ve 31Mart seçim sonuçlarının rakamlarını alt yazı olarak geçiriniz.

Tüm meclis toplantılarını televizyondan naklen yayınlayınız, yıkıcı muhalefeti halkımızın görmesini sağlayınız, tüm yetkilerinize sonuna kadar sahip çıkınız.

Belediye Meclisinin, icra ve yürütme organı olmadığını, karar organı olduğunu, kendi vereceği kararlarla yürütme ve icra yetkisi kazanamayacaklarını sık sık vurgulayınız.

Sayın İMAMOĞLU; siz, Dünyadaki çoğu devletten yüzölçümü olarak da nüfus olarak da büyük olan, Türkiye Cumhuriyetinin ekonomisinin ve hazinesinin en büyük kaynağını oluşturan İstanbul ilinin büyük şehir belediye başkanısınız, yani bir benzetme yapacak olursak, İstanbul'un cumhurbaşkanısınız, bu nedenle saygıda kusur etmemeniz gereken T.C. Cumhurbaşkanının da size saygı duymasını sağlamalısınız, karşısında eğilip bükülmemelisiniz, İstanbul'u kaybettiğini unutturmamalısınız.

Sayın İMAMOĞLU, size Ordu ilinde kurulan VİP tuzağını biliyorsunuz. bu nedenle VİP geçişlere karşı olduğunuz kadar, benim eşitlik ilkesine aykırı ve şark görgüsüzlüğü olarak kabul ettiğim şu VİP nikahlara alet olmayınız, hangi bakanın, hangi milletvekilinin, hangi üst düzey bürokratın veya komutanın kızı veya oğlu olursa olsunlar, onların nikahlarını bizzat kıyarak onları sözüm ona şereflendirmeye kalkmayınız. Tüm nikahların nikah memurları tarafından kıyılmasındaki eşitliği bozmayınız.

Seçimlerden önce sofralarına misafir olduğunuz fakir fukara halkın nikahlarını bizzat kıyarsanız ne ala. Ama, seçimlerden önce oy talep etmek için yanlarına ve sofralarına yaklaşamadığınız, buna gerek dahi duymadığınız, hiçbir vicdani borcunuzun olmadığı üst düzey nikahlarından uzak durunuz.

Bu ülkenin laik bir ülke olduğunu, başkanlığını yaptığınız İstanbul'un din ve etnik köken olarak bir mozaik oluşturduğunu hatırlayınız ve kimseye dini terbiye vermeye kalkmayınız, bu cümleden olarak, alkollü içkinin dinen haram olması nedeniyle, belediyenizin sosyal tesislerindeki lokantalarında, içki içilmesinin önündeki yasağı kaldırınız. Boğaza nazır lokantalarda içki içen varlıklıları düşününüz ve dar gelirli vatandaşların tesislerinizde keyf yapmalarına engel olmayınız.

Her gün yüzlerce yalan ve dolanın yapıldığı, kul hakkının yenildiği, halkın parasının israf ve talan edildiği, dinin tüm değerlerinin ve yasaklarının çiğnendiği bir ülkede, vatandaşına içki yasağı getiren bir belediye yönetiminin ciddiyetine ve samimiyetine kim inanır lütfen bir düşününüz.

Sayın İMAMOĞLU; bugün yaptığınız konuşmayı izledim, beni eleştiriniz, uyarınız, önerilerinizi getiriniz dediniz, çok güzel şeyler bunlar, bu sözünüzde durabilirseniz hem siz ve hem de İstanbul halkı kazanacaktır.

İstanbul'un sorunları belli, Türkiyenin sorunları neyse İstanbul'un sorunları da beş aşağı beş yukarı aynı. Bize göre çözülemeyecek sorun yok, ancak sorunların çözümünde önemine göre bir öncelik sıralaması yapmalısınız, belediyenin halktan topladığı paralarla oluşan gelir kaynaklarını israf etmeden, verimli kullanmalısınız, bunlara uyduktan sonra çözülemeyecek bir sorun olamaz.

Size tekrar görevinizde başarılar diliyoruz, İstanbuldaki başarınız, beş yıl sonra Türkiye'nin başarı umudu niçin olmasın?

İstanbul daki başarınız, hepimizin özlemle beklediği Türkiye’nin başarılı günlerinin başlangıcı olacaktır.

Güner Yiğitbaşı

27/06/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget