Ah İsmail ah verdin soruları İmamoğlu'na!...

Ah İSMAİL ah, verdin soruları İMAMOĞLU'na, Cumhur ittifakının adayı YILDIRIM seçimi kaybetti, hem de %10 gibi büyük farkla, tabi ERDOĞAN da kaybetmiş oldu.

Ah İsmail ah verdin soruları İmamoğlu'na!...
Ah İSMAİL ah, verdin soruları İMAMOĞLU'na, Cumhur ittifakının adayı YILDIRIM seçimi kaybetti, hem de %10 gibi büyük farkla, tabi ERDOĞAN da kaybetmiş oldu.
İsmail, bakalım bu vebalin altından nasıl kalkacaksın, değer miydi ülkene bu kötülüğü yapmaya, baksana PKK kurucusu bebek katili APO ve kardeşi Osman ÖCALAN bile, tövbe edip ellerini  taşın altına koydular, ülkenin yararı ve  bekası için. Yazık, çok yazık, hiç yakıştıramadık sana bu ihaneti İsmail!
Evet, yazımıza bu ironi ile başlayalım dedik, şimdi 23.Haziran seçimini değerlendirelim.
21/06/2019 tarihli “23Haziran İstanbul Seçimi Şimdi Gerçekten Beka Sorunu Haline Gelmiştir” başlıklı yazımızda aynen şunları yazmıştık;
“23.Haziran seçimleri; bize göre, yerel bir İstanbul seçimi olmaktan çıkmış, gerçek bir beka sorunu haline gelmiş olup, bu seçim birçok şeyin test edileceği bir seçim olacaktır
İlk olarak; AKP'nin ve liderinin, halk nezdindeki itibarı ve güvenilirliği test edilecektir.
İkinci olarak; bu kadar olup bitenden sonra, Türk halkının ve seçmeninin zeka düzeyi, algılama ve sorgulama, iyiyi kötüden ayırma, doğruyu ve yalanı ayırabilme kabiliyeti test edilecektir.
Üçüncü olarak; İş başındaki siyasal iktidarın, kendisinden medet umduğu İmralı’daki bebek katilinin, vatanına ve milletine bağlı Kürt Vatandaşlarımız ve Kürt seçmeni nezdindeki itibarı test edilecektir.
Dördüncü olarak; Kürt Halkının ve seçmeninin gerçek temsilcisinin HDP olup olmadığı test edilecek ve alınacak sonuca göre; HDP, PKK terör örgütüyle birlikte anılma ve onun paralelinde ve emrinde görünme  utanç ve haksızlığından kurtulacak ve yasal bir parti olduğunu, iş başındaki siyasal iktidara ve Türk Halkına göstermiş olacaktır.” demiş ve de;
“AKP ve liderine; 31.Mart İstanbul seçimlerini, baskıyla ve demokrasi dışı yöntemlerle iptal ettirdiği ve bir şerden,23.Haziran yenilenen İstanbul seçimiyle ülkemizin yararına yeni ufuklar açacağı, AKP'nin ve liderinin gerçek niyetini, hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde Türk Milletine ve Dünya'ya gösterdiği için, çok teşekkür ediyoruz.” diyerek bitirmiştik yazımızı.
23 Haziran seçimi sonuçlandı ve İMAMOĞLU,31 Mart seçimlerine göre, ezici bir farkla,13.000 yerine, yaklaşık 800.000 farkla seçimi ikinci kez kazandı.
Önceki yazımızda bu seçimle test edileceğini söylediğimiz ilk test'in ortaya çıkan sonucuna göre; AKP liderinin halk nezdindeki itibarı ve prestiji, çok önemli derecede eksilmiştir. Seçim sonucu bunu çok net bir şekilde göstermektedir. Zira, ERDOĞAN demek AKP demektir, bu nedenle AKP'nin başarısı kadar, başarısızlığı da doğrudan ERDOĞAN'a aittir, İstanbul  AKP İl Başkanı istifa naralarını atanlar biraz yürekliyseler, ERDOĞAN istifa diye nara atmalılar.
Bu seçimle test edilen halkımız ve seçmenimiz, alınan seçim sonucuna göre; zeka düzeyi, algılama ve sorgulama, iyiyi kötüden ayırma, doğruyu ve yalanı ayırabilme, kabiliyeti yönünden, sınıfı ve testi başarıyla geçmiştir.
Kürt seçmen vatandaşlarımız; bu seçim sonucuyla, yasal bir parti olan HDP'nin talimatına uyarak, vatanına ve milletine bağlılığını göstermiş, iş başındaki siyasal iktidarın, kendisinden medet umduğu ve kucak açtığı İmralı’daki bebek katili APO'ya itibar etmediklerini, APO'nun tarafsızlık talimatına kulak asmayarak açıkça ortaya koymuşlardır. Bu seçim sonuçlarıyla Kürt vatandaşlarımız da test'den başarıyla çıkmışlardır.
23Haziran seçim sonucuyla; HDP'nin,  APO'nun talimatına rağmen, PKK paralelinde hareket etmeyerek, yasal bir parti ve Kürt seçmenlerinin gerçek yasal temsilcisi olduğu açıkça ortaya çıkmış olup, siyasal iktidar ve onun küçük ortağının, APO'nun tarafsızlık talimatına uymamakla suçladığı HDP'yi hedef alacak, terör partisi olduğuna yönelik önceki ve bundan sonraki tüm suçlamaları, inandıcılığını yitirmiştir.
23.Haziran seçim sonucu; bir önceki yazımızda, seçimi iptal ettirip yenilettiği için AKP liderine yapmış olduğumuz teşekkürümüzün haklılığını ortaya koymuştur.
Teşekkürler Sayın ERDOĞAN; seçimi kaybettiniz, iktidarınızın sonunun başlangıcını görerek üzüldünüz belki ama, inanın sonunda ülkemiz için şer gözükse de, bize göre çok hayırlı bir hizmet verdiniz, İstanbul seçimlerini iptal ettirip yeniletmekle.
Bu seçimin kazananı, Türk demokrasisi, Türk Halkı ve İMAMOĞLU dur.
Tek kaybedeni ise; ülkenin olduğu gibi, partisi AKP'nin de, tek adamı olan, her konuda son kararı veren ERDOĞAN ve onun siyaset, demokrasi ve özgürlük anlayışıdır. AKP de seçim yenilgisi nedeniyle istifa etmesi gereken bir suçlu aranacaksa, bu tek suçlu AKP Genel Başkanı ERDOĞAN dır. Aksine bir arayış, beyhude olup partiyi yok edecektir.

Güner Yiğitbaşı

23/06/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget