Köylü kadınlara termik santralin zararlarını anlatıyorlar

Yeşil Gerze Çevre Platformu (YEGEP) Bileşenleri, hafta sonu kurulan halk pazarında köylü kadınlara "İşte Gerçekler" başlıklı broşür dağıttı.

Sinop’un Gerze ilçesine kurulacak olan termik santrale karşı savaşını sürdüren Yeşil Gerze Çevre Platformu (YEGEP) Bileşenleri, hafta sonu kurulan halk pazarında köylü kadınlara "İşte Gerçekler" başlıklı broşür dağıttı.
Termik santrale karşı mücadelede öncülük eden Yeşil Gerze Çevre Platformu (YEGEP) Bileşenleri üyeleri, ilçenin Yaykıl köyüne kurulacak olan termik santralin diğer tüm köyleri de etkileyeceğini anlattılar. YEGEP üyeleri, köylü kadınlarla mücadeledeki birlikteliğin önemi üzerine konuştular. YEGEP Sözcüsü Şengül Şahin, yaptığı açıklamasında “Bizleri birbirimize düşürmelerine izin vermeyeceğiz. Her Gerzeli, her şey karşısında, her şeyden sorumludur düşüncesiyle öncülük ettiğimiz mücadelede Termik Santralin zararlarının Gerze’nin Yaykıl köyünde ve diğer tüm köylerinde nasıl etkili olacağını anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
Şahin, sözlerine şöyle devam etti:
“Yeşil Gerze Çevre Platformu olarak, bu güne kadar gündelik yaşam mücadelesini vermekten öteye geçmemiş, çocuğunu büyütürken bile bunun bir mücadele deneyimi olduğunu bilmemiş köylü kadınlara;köyünden bahçesindeki ürünlerini hayvanlarının sütünü yoğurdunu satıp da eve giderken alacağı çayını şekerini hesap eden köylü annelere, yeni gelinlere mücadelenin nasıl yapılacağını birlikte el ele kol kola duvar olabilirsek eğer, bizim istemeyeceğimiz zehir saçan bu santralin buraya yaptırılmayacağını anlatıyoruz. Pazardaki kadınlar ‘Sonuna kadar savaşacağız’ sözleriyle mücadelenin içinde var olduklarını söylediler. ‘Hep beraber sesimizi yükseltmeye hazırız, kazmamız, küreğimiz, yüreğimizler’ dediler.”
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget