Balyoz planında geleceğe dönüş belgeleri

"Balyoz planı" soruşturması çerçevesinde tutuklanan 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın kızı Pınar Doğan ve damadı

"Balyoz planı" soruşturması çerçevesinde tutuklanan 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın kızı Pınar Doğan ve damadı Dani Rodrik davadaki kanıtlarla ilgili çelişkileri ortaya koyan kapsamlı bir dosya hazırladı. 

Balyoz planında geleceğe dönüş belgeleri
  Harvard Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Doğan ve Rodrik çifti “Balyoz davasının geleceğe dönüş belgeleri” başlıklı dosyayı üniversitede konuya ilişkin seminerlerde sundular. Balyoz davasını kamuoyuna açık kanıtlardan inceleyen Doğan ve Rodrik, “bu davada ana kanıtları oluşturan 2003 tarihli CD’lerin yıllar sonra, en erken 2008 yılı sonunda,oluşturulduğunu” savundular.
Ellerindeki bilgileri ve bunların ortaya koyduğu çelişkileri kamuoyu ile paylaşan Doğan ve Rodrik, savcıların sansüründen ötürü ve resmi kurumların işbirliği gerekeceği için bütün bir  araştırma yapamadıklarını ancak kendi bulgularının Balyoz belgelerindeki tutarsızlıkların çok küçük bir kısmını oluşturduğu olasılığına da vurgu yaptılar.
Şemalar, resimler ve sorularla çelişkilerin ortaya konduğu dosyada yer alan bulgular şöyle:
Balyoz bavulunda neler var?
-2229 sayfa belge, 19 adet CD ve 10 adet teyp kaseti.
-Kasetler 5-7 Mart tarihleri arasında 1. Ordu Komutanlığı’nda plan seminerinin ses kayıtları.
-2229 belgenin 1077 sayfası 1980-1984 yılları arasında 1. Ordu Sıkıyönetim Komutanlığı’nın çok gizli yazışmalarına ait belgeler. Diğer 1152 sayfa ise 1. Ordu Komutanlığı’nın 2002 ve 2003 yıllarına ait planları, fotoğraf albümleri ve soruşturma ile doğrudan ilgisi bulunmayan belgeler.
-19 adet CD’den 11, 16 ve 17 nolu CD’lerde dava konusu suç unsuru içeriyor. 
-İddianamenin 81’inci sayfasındaki ifadelere göre “soruşturma konusu tüm belgelerin tamamının kayıtlı olması, tek oturumda kopyalanmış olması sebebiyle 11 nolu CD’nin ayrıntılı incelenmesi yapıldığı” belirtiliyor.
-Dolayısıyla davadaki ana kanıt 11 nolu CD.
11 nolu CD’de neler var?
-Balyoz Güvenlik Eylem Planı ve onun ekleri Oraj, Suga, Çarşaf ve Sakal Eylem Planları
-Tutuklanacak gazeteciler, politikacılar, öğrencilerin listesi...
-El konulacak ve kapatılacak derneklerin listesi
-El konulacak hastaneler ve ilaç firmalarının listesi
-Güvenilir emniyet personeli listesi
-Suç unsuru içeren tüm belgeler ve diğer CD’lerdeki orijinal belgelerin kopyaları
11 nolu CD ne zaman yaratıldı?
CD’nin üstverisine ve iddialara göre 5 Mart 2003’te. Ancak 1. Ordu Komutanlığı bilgisayarlarında 11, 16 ve 17 nolu CD’lerin izine rastlanmadı.
11 nolu CD gerçekte ne zaman oluşturuldu?
En erken 2008 sonunda. 11 no.lu CD’nin içindeki bir çok belge oluşturulduğu
iddia edilen tarihten çok daha ilerisine dair bilgiler içeriyor (“geleceğe dönüş” belgeleri).

Bu bilgiler neler?
-İstanbul ilinde bulunan ilaç depoları listesinde “Yeni Recordati İlaç ve Hammaddeleri San ve Tic. AŞ.” isimli şirket 2003 yılında “Yeni İlaç ve Hammaddeleri San. Ve Tic AŞ” idi. İtalyan şirketi Recordati Ekim 2008’de Yeni İlaçı satın aldı ve ismi değişti.
-Özel hastaneler listesinde yer alan Medical Park Sultangazi hastanesi bu isme 2008 yılında Medical Park hastane grubuna satılmasından sonra kavuştu. 2003 yılında bu hastanenin ismi Sultan Hastanesi idi.
-El konulacak ve kapatılacak dernekler listesindeki “Liberal Avrupa Derneği” bu isme  Nisan 2006’da kavuştu. 2003 yılında bu derneğin ismi “Hür Demokratlar Derneği” idi.
-Belgelerde Avrupa Şafak Hastanesi 2006’da, Nisa Hastanesi ise 2004’te değişen isimleriyle yer aldılar.
-“İstanbul İlinde Güvenilir Emniyet Personeli” listesinde adı geçen emniyet personeli Mart 2003’te farklı illerde görevliydi. Ogün Toprak Samsun’da, Salih Kara Eskişehir’de, Selami Hüner İzmir’de, ve Selim Kutkan Çorum’da görevliydi. Bu kişiler Temmuz 2003’te İstanbul’a tayin oldu. 
-Bursa ili basın yayın organları listesinde yer alan İlk Adım gazetesinin kuruluş tarihi 15 Ağustos 2005. Yine aynı listede 12 Eylül 2003’te kurulan Gürsu Ekspres haftalık gazetesi yer alıyor. 
-Balyoz Güvenlik Eylem Planı ve bir eki (Milli Mutabakat Hükümeti Programı) 2005 yılında gerçekleşen bir konferansın kapanış konuşmasından birebir alıntılar içeriyor. Konuşmayı veren kişi söz konusu konuşmayı ilk defa 2005’deki konferansta verdiğini ifade ediyor. 

-11 no.lu CD’nin icindeki bir belgenin üstverisinde belgenin yazarı olarak beliren kişi (Deniz Kurmay Kıdemli Albay Muharrem Nuri Alacalı), belgenin üstverisinde görünen oluşturma ve son kaydetme tarihlerinde (ve bu tarihler arasında) ABD’de eğitim için bulunuyor. Bu kişi Temmuz 2002 ve Haziran 2003 tarihleri arasında kesintisiz olarak yurtdışında.

-Darbe planına göre irticai görüşleri nedeniyle ordudan atılacak kişiler arasında listelenen üç kişi, aynı zamanda darbe planının müzakere edildiği iddia edilen seminerin katılımcısı olarak bulunuyor.

-Savcılar, Cuma namazı sırasında camilerin bombalanmasıya ilgili planların (Çarşaf and Sakal Eylem Planlarının) 5-7 Mart 2003’deki seminerde masaya yatırıldığını iddia ediyorlar. Ancak, bu planlarda bombalama eylemleri için belirtilen tarih 28 Şubat 2003 Cuma günü, yani seminerden önce.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget