16 milyon öğrenci karne aldı

20 Eylül 2010 tarihinde başlayan eğitim öğretim yılının ilk yarısı bugün sona erdi. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki 16 milyon 256 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.Sabah saatlerinden itibaren karnelerini almaya başlayan öğrenciler iki haftalık yarı yıl tatiline çıktı. Öğrencilerle birlikte 664 bin öğretmenin de yarıyıl tatili başladı. Bu yıl okula başlayan 1 milyon 226 bin öğrenci de ilk kez karne almanın heyecanını yaşadı. Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı ise 14 Şubat 2011 Pazartesi günü başlayacak. 2010-2011 eğitim-öğretim yılı 17 Haziran 2011'de tamamlanırken, ikinci yarıyılda ilköğretim ikinci kademe öğrencileri ile lise son sınıf öğrencilerini yoğun sınavlar bekliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav takvimine göre, ilköğretim 7. sınıf öğrencileri 5 Haziran 2011'de, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri ise 4 Haziran 2011'de Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girecek. İlköğretim 5, 6 ve 7'nci sınıf öğrencileri ile lise 9, 10 ve 11'nci sınıflarda okuyan öğrencilerin katıldığı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 30 Nisan 2011'de gerçekleştirilirken, 8'nci sınıf öğrencileri için ise sınav 4 Haziran'da yapılacak.
Ayrıca lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 27 Mart 2011 Pazar günü gerçekleşirken, öğrenciler ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) 18-27 Nisan 2011 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. LYS, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran 2011 tarihlerinde beş oturumda gerçekleştirilecek.

Velilere karne ve trafik uyarısı

Öğrenciler karne heyecanı yaşarken, velilere de kırık notlara karşı anlayışlı olma uyarısı geldi. Uzmanlar, velilerin karneleri bir başarı ölçüsü olarak görmemesini isterken, çocukların karnelerindeki notlardan dolayı aileleri çocuklarına baskı yapmamaları, başka öğrencilerle ve özellikle kardeşleri ile kıyaslamamaları ve yarıyıl tatilinde çocuklarının sosyal ve kültürel etkinliklere katılımını sağlamaları konusunda uyardı. Ayrıca yarı yıl tatilini şehir dışında geçirmeyi planlayan ailelere de tatil yoğunluğu sebebiyle yollarda dikkatli olunması uyarısı yapıldı.
Yetkililer sürücülere araç kullanırken sigara içmemeleri, cep telefonu ile görüşmemeleri ve zincirsiz yola çıkmamalarını önerirken, bu hafta ülke genelinde yaşanabilecek kar yağışına karşı bakımı yapılmamış ve hava şartlarına uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkılmaması mesajı verdi.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget