Tarkan Ve Maymuncuk Etkisi Yapan Geççek Şarkısı

Tarkan Ve Maymuncuk Etkisi Yapan Geççek Şarkısı Tarkan; çoğunun sözlerini de kendisinin yazdığı, özgün besteleriyle ve bunları kendine has danslarıyl

Tarkan Ve Maymuncuk Etkisi Yapan Geççek Şarkısı
Tarkan; çoğunun sözlerini de kendisinin yazdığı,  özgün besteleriyle ve bunları kendine has danslarıyla icra etmekle ünlenen, ülkemizin mega starı olarak anılan tanınmış ve çok sevilen bir müzisyenidir. 

Bundan önceki şarkıları gibi, iki gün önce klip halinde yayınlanan sözleri ve bestesi kendisine ait olan GEÇÇEK GEÇÇEK-GELDİĞİ GİBİ GİTÇEK sözleriyle hayat bulan son şarkısı da,  Türk kamuoyu tarafından çok beğenilmiş ve iki gün içinde milyonlar tarafından izlenmiş, muhalefetiyle iktidarıyla,  tüm yazılı ve görsel basın bu şarkıya kilitlenerek gündemin başına oturmuştur. 

O kadar ki; iktidar da muhalefet de, iki gündür bu şarkının gölgesinde kalmış ve ülke gündeminde yer bulamamıştır. 

Tarkan’ın şarkısı,  sözleriyle ve bestesiyle gayet güzel. 

Hele sözleri; pandemiyi çağrıştırdığı gibi, ülkemizin içinde bulunduğu politik ortama da cuk diye oturmuştur. Adeta,  her kilide ve her kesimden insanın değişik yorumlarına uyan bir maymuncuk şarkı ile yüz yüze gelmiştir Türk insanı. 

Tarkan, ülkemizin özgürlük ve demokrasi iklimini çok iyi gözlemlediği ve saraydan gelebilecek muhtemel hışm ve tepkiyi hesaba katmış olmalı ki; başına kötü  şeyler gelmemesi için, şarkının sözlerinde çok dikkatli ve diplomatik bir dil kullanmış, sözleriyle her kapıyı açabilen, dinleyenlerin;  istedikleri,  arzuladıkları gibi, kendi düşünceleri doğrultusunda yorumlayabilecekleri,  bir maymuncuk şarkıya imza atmıştır. 

Şarkının;  ülkemizin içinde bulunduğu politik koşullara uyan, artık çoğunluğun umudu ve arzusu olan iş başındaki tek adama dayalı otokratik saray iktidarının,  2023 seçimlerinde, geldikleri gibi yine sandık yoluyla gideceklerinin umudunu ve müjdesini veren sözleri, saraya muhalif olan büyük kesimi memnun ve mutlu etmiş, buna bestesi ve Tarkan'ın güzel klibi de eşlik edince,  şarkı birden hit oluverdi, olağanüstü söz ettirdi kendisinden. 

Halkımız meğer ne kadar dolmuş da haberimiz yokmuş. Bu şarkı, sarayın baskısından ve çözüm bekleyen sorunlardan bunalan halkımızın içinde biriken kötü enerjinin boşalmasına neden olduğu için,  çok sevilmiştir. 

İşte bizim halkımızın en büyük eksikliği olan, her şeyi başkalarından bekleyerek hazıra konmacılığını, kendisi bir şey yapmadığı, söylemediği, yazıp çizmediği, demokratik bir eylem ortaya koyamadığı, kendisini doğrudan ifade edemediği halde, güzel bir şarkı dinlediğinde, yazı ve makale okuduğunda, karikatür gördüğünde, ”ne kadar güzel, hislerime ve duygularıma tercüman oldu” diyerek, kendiliğinden ve doğrudan duygu ve hislerini açığa vurmaktaki, kendisini doğrudan ifade etme konusundaki beceriksizlik ve kayıtsızlığını, vurdumduymazlığını ve de korkaklığını, Tarkan'ın bu şarkısı açıkça ortaya sermiştir. 

Bu şarkı da;  diğerleri gibi, Tarkan’ın güzel şarkılarından biridir, ama insanlarımız;  bu şarkının sözlerinde,  kendilerinin doğrudan ve açıkça dile getiremedikleri, dile getirmekten belki de korktukları,  kendi his ve duygularının ifadesini buldukları,  Tarkan bu şarkısıyla, kendilerini ifade edemeyen sessiz kitlenenin sesi, his ve duygularının tercümanı olduğu için,  olağanüstü sevilmiş ve şarkısı milyonların ilgisini çekmiştir. 

Tarkan, geçecek ve gidecek sözcüklerine, Anadolu’nun şivesini de ekleyerek;  bu sözcükleri,  geççek ve gitçek şeklinde kullanarak,  şarkının sözlerine Anadolu motifi eklemek suretiyle,  şarkının daha samimi ve sevimli hale gelmesini sağlamış, şarkının sevilmesine ve doğallığına ilave bir  katkı sunmuştur. 

Bu şarkı; insanlara umut vermiş, onları uykularından uyandırmış olduğu için faydalı olmuştur. 

Ancak ve korkarız ki; o hiçbir şey yapmayan, kendilerini doğrudan  ifade edemeyen,  hazıra konma alışkanlığından başka hiçbir özelliği bulunmayan, his ve duygularını ifade ederek açıklamak için,  hep birilerinin tercümanlığına ihtiyaç duyan,  geniş ve sessiz  muhalefet kitlesi; bu şarkının kendilerinde yarattığı olumlu  müthiş etkisinden yola çıkarak, yine iktidarı bir kenara bırakıp,  Millet İttifakının bileşenleri olan en başta CHP olmak üzere muhalefet partilerini dillerine dolayarak, bir Tarkan kadar olamadınız,  bizi etkileyemediniz, bizim his ve duygularımıza tercüman olamadınız diye ağır bir şeklide muhalefet partilerini eleştirecekler ve büyük bir haksızlığa neden olacaklardır.  

Güner Yiğitbaşı

20/02/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget