İnsanda Biraz Utanma Olur

.... Ve sonunda her şey açığa çıktı, AKŞENER'in gerçek yüzünü gördü, Türk halkı. Kadınlar, kadın politikacılar adına çok üzgünüm. Hem hayretler içi

İnsanda Biraz Utanma Olur
.... Ve sonunda her şey açığa çıktı, AKŞENER'in gerçek yüzünü gördü,  Türk halkı. 


Kadınlar, kadın politikacılar adına çok üzgünüm. 


Hem hayretler içindeyim,  hem de değilim. 


Yazıma, AKŞENER'in politik yaşamındaki çelişkilerle dolu eylem ve söylemlerinin neresinden başlayayım diye düşünüyorum,  ancak işin içinden çıkamıyorum. 


Bu hanımefendi, AKP'nin kuruluşunda yer almayı denemiş ancak başarılı olamamış, öncesinde Doğru Yol Partisinde politika yapmış, övüne övüne bitiremediği çok kısa süreli bir İçişleri bakanlığı olmuş, sonrasında Meclis Başkan Vekilliği yapmış, MHP Genel Başkanlığına soyunmuş, büyük engellemelerle karşılaşmış ve  başarılı olamamış, bunun üzerine yeni bir parti kurma kararı almış, yine büyük engeller çıkarılmasına rağmen İYİ Partiyi kurmuş, ancak seçimlere katılması MHP ve AKP ortaklığınca engellenince, imdadına CHP ve lideri KILIÇDAROĞLU yetişmiş, emanet milletvekilleriyle grup kurarak seçimlere katılabilmiş, bu nedenle KILIÇDROĞLU'na hayatı boyunca şükran duyacağını beyan etmiş. altılı masada KILIÇDAROĞLU'nun yanında yer almış, İMAMOĞLU ve YAVAŞ'ın adaylıklarında ısrarcı olmuş, KILIÇDAROĞLU'nun adaylığına karşı çıkarak,  altılı masayı terk etmiş, sonra geri dönmüş, bu nedenle KILIÇDAROĞLU'na seçimi kaybettirmiş,  seçim sonrası altılı masanın sona erdiğini ilan etmiş, 2024 yerel seçimlerinde CHP ile işbirliği kapılarını kapatmış kendi adaylarıyla girdiği seçimlerde partisinin yenilgisine neden olmuş ve seçim yenilgisi üzerine genel başkanlıktan ayrılarak sözde köşesine çekilmiş ve politikayı bırakmış bir politik figürdür,  AKŞENER. 


İYİ PARTİ, kongresinde AKŞENER'in işaret ettiği kişi genel başkanlığa seçilmiş ve AKP iktidarına yönelik muhalefet çizgisini devam ettiren İYİ Partinin kurucu genel başkanı, politikayı bırakan AKŞENER,  yerel seçim mağlubiyeti ve politika hayatına son verdikten çok kısa bir süre sonra, kurucu genel başkanı olduğu İYİ Parti yönetimine bilgi dahi vermeden,  kendi talebiyle saraya çıkarak, genel başkanlığı sırasında hakkında demediğini bırakmadığı ERDOĞAN ile el sıkışarak görüşmüştür. 


Görüşme nedeni ne olursa olsun,  AKŞENER'in bu davranışı etik dışıdır ve İYİ PARTİ'ye yapılabilecek, onu daha da zayıflatacak, seçmen tabanını hayal kırıklığına sevk edecek çok kötü bir davranıştır. 


AKŞENER;  saraya çıkarak ERDOĞAN ile görüşmekle,  İYİ PARTİ'nin ipini çekmiştir. 


Kimse, AKŞENER'in;  İYİ PARTİ ile olan kurucu genel başkanlık ve hale devam eden  onların oylarını almışparti üyeliğine , İYİ Partideki aktif politik yaşamında AKP ve EDOĞAN'a yönelik ağır eleştiriler içeren eylem ve söylemlerine rağmen, saraya çıkarak ERDOĞAN ile görüşmesini,  normal ve etik bir davranış olarak göremez. 


AKŞENER;  bu davranışıyla, ERDOĞAN ve AKP karşıtı İYİ PARTİ seçmen tabanını, İYİ PARTİ genel başkanıyken,  AKP ve ERDOĞAN karşıtıymış gibi yaparak aldatmış, seçmenleri siyaseten dolandırarak onların oylarını almış ve  partisine menfaat sağlamış, politik bir dolandırıcı olan gerçek yüzünü göstermiş ve Türk siyasetine olan ve zaten diplere vuran güveni,  tamamen yok etmiştir. 


Bir zamanlar kendisine yönelik ağır eleştiriler yapan Süleyman SOYLU, Numan KURTULMUŞ gibi siyasi rakiplerinden sonra, bunların yanına AKŞENER'i de dahil ederek,  siyasi rakiplerini bir bir ipe dizerek kendi saflarına katan ERDOĞAN'ı, bu politik zaferinden dolayı kutluyoruz (!)


Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget