Sayın Erdoğan 2023 Hedefi Dediğiniz Şey Nedir?

AKP Genel Başkanından soruyoruz, ATATÜRK'ün kurduğu demokratik ve laik Cumhuriyetin 100.yılına denk gelen 2023 hedefiniz nedir sizin, ne yapacaksınız 2023 de, hangi hedefinize ulaşacaksınız?

Sayın Erdoğan 2023 Hedefi Dediğiniz Şey Nedir?
Hatırlayınız, AKP Genel Başkanı ERDOĞAN; sık sık,  inşallah 2023 hedeflerine ulaşacağız demektedir.
Geçtiğimiz günlerde de,  yine bu 2023 hedefini hatırlattı.
Sayın AKP Genel Başkanından soruyoruz, ATATÜRK'ün kurduğu demokratik ve laik Cumhuriyetin 100.yılına denk gelen 2023 hedefiniz nedir sizin, ne yapacaksınız 2023 de, hangi hedefinize ulaşacaksınız?
Bu ülkenin hukukçu bir aydını olarak; o 2023 hedefinizi net bir şekilde açıklamanızı ve Türk Milletini aydınlatmanızı istiyoruz.
Dilinizin altında bir bakla varsa, çıkarınız ağzınızdaki o baklayı, ülkenin tek hakimi ve muktediri olarak açıklayınız lütfen.
Sayın ERDOĞAN; siz açıklamasanız da, son günlerde iyice yoğunlaşan, insan hak ve özgürlüklerine dayalı demokratik ve laik hukuk devletini adım adım yok eden, otoriterleşen ve sertleşen icra atlarınıza, konuşmalarınıza, yaptığınız ve yapmayı planladığınız demokrasi karşıtı tüm tahkimata, ülkeyi soktuğunuz ekonomik krize  bakarak, çok emin olamasak da, 2023 hedefinizin ne olduğu konusunda bir takım tahminler yapabiliyoruz artık.
Bugünlerde, bir erken seçim balonu uçurulup duruyor.
Biz, aktif siyasetçi ve bir partinin üyesi değiliz ama, kafamız henüz çalışıyor, hukukçu bir aydın olarak, erken ve baskın bir seçim yapılacak diyenlerin aklına şaşıyoruz.
AKP Genel Başkanı ERDOĞAN,  aklını mı yitirdi ki; bu aleyhe  koşullarda erken seçime gitsin.
Erken seçim tahmini yapan öngörüsüz muhalefet politikacıları diyorlar ki; evet koşullar AKP ve ERDOĞAN'ın aleyhine, Millet İttifakı yükselişte ama, ERDOĞAN durumu daha da kötüleşmeden erken seçime gitmek zorunda kalacak.
Güldürmeyin bizi.
ERDOĞAN'ın önünde daha üç yıllık iktidar dönemi mevcut. Varmak istediği hedef için de acelesi yok, ulaşmak istediği hedef ve menzil için,   2023'ü vade olarak belirlemiş. Bugün, kazanamayacağını bile bile,  erken seçime giderek,  iktidarını seçimlerle kaybedip, 2023 hedefine ulaşma amacından niçin vazgeçsin?
Aslında burada sorulması ve tartışılması gereken husus; bize göre, yapılmayacağı kesin olan erken seçim değil, 2023 de, yani zamanında demokratik bir seçimin yapılıp yapılmayacağıdır.
İşte, sayın ERDOĞAN'ın; 16 Temmuz hain darbe girişiminden sonra, eski yol arkadaşı ve ortağı FETÖ için söylediği, ”aynı menzile birlikte gidiyorduk” sözü,  bugün için çok önemli ve belirleyicidir.
FETÖ ile aynı menzile gitmek ne demektir, FETÖ'nün varmak istediği menzil nedir?
Siyasal İslamın, iktidar olması ve ülkede İslami esaslara dayalı, anti laik ve  antidemokratik teokratik bir İslam Devletinin kurulması ve uygulamaya geçilmesi değil midir?
Hem Laik hem de demokrat olunamaz. Artık,  “demokrasi bir amaç mıdır,  yoksa araç mıdır,  bu tartışmaya açılmalıdır” diyen kimdir?
AKP Genel Başkanı ERDOĞAN değil midir?
Dini siyasete alet eden, Diyanet İşleri Başkanlığını partisinin arka bahçesi haline getiren, Diyanet İşleri Başkanını, protokol üstü özel bir statüye kavuşturan, topluma bazı dini dayatmalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanını savunan, Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesini her yıl sürekli artıran, Diyaneti kuruluş amacının dışında kullanmaya çalışan,  Sayın ERDOĞAN değil midir?
Anayasa mahkemesinin kararıyla, laiklik karşıtı eylem ve faaliyetlerin odağı haline geldiği tescil edilen AKP'nin Genel Başkanı Sayın EDOĞAN değil midir?
ERDOĞAN'ın; 18 senelik iktidarı boyunca girdiği tüm seçimleri kazanmasını,  muhalefet partileri hazmedip, demokratik seçimlere ve sonuçlarına saygılı oldukları halde, son yapılan yerel seçim mağlubiyetini, İstanbul'u ve diğer büyük şehirleri kaybetmesini hazmedemeyerek, YSK'ya yaptığı baskı ile hukuksuz olarak İstanbul seçimlerini yenileten ve özellikle salgın hastalık döneminde CHP'li belediyelerin halka yaptıkları yardımları,  halkın sempatisini kazanacakları ve CHP'nin yıldızının daha da parlayacağı endişesiyle engelleyen ve CHP belediyelerini çalıştırmamak için,  Belediye Meclislerindeki AKP ve MHP çoğunluğunu kullanan,  Sayın EROĞAN değil midir?
Toplumun güvenlik zafiyeti varsa, polis teşkilatının araç gereç ve personel sayısında artışa gidecek yerde, polis teşkilatına paralel olarak bir bekçi kolluk teşkilatını kurarak, bekçi kadrolarını objektif kriterlere göre değil,  sübjektif kriterlerle seçtikleri yandaş insanlarla dolduran, adeta kendi iktidarını korumak için özel bir kolluk gücü kurarak, yapılacak onca acele işe rağmen, bekçileri büyük yetkilerle donatacak yasa teklifini, AKP ve MHP Meclis çoğunluğuna verdiği talimatla alelacele yasalaştırma gayreti içine giren,  AKP genel başkanı ERDOĞAN değil midir?
Yargıyı tamamen kendi boyunduruğu altına alması yetmemiş olacak ki; yargının savunma ayağını teşkil eden avukatları ve baroları bölerek güçsüz ve savunmasız bırakma hazırlığı içinde bulanan,  Sayın ERDOĞAN değil midir?
AKP iktidarının, hazine kaynaklarını yandaş müteahhitlere peşkeş çeken yap işlet devret modeli ve kar garantili taşa toprağa, yola, tünele, köprüye yatıran, üretim değil rant amaçlı yatırımlarını mercek altına alarak halkı aydınlatan mimar ve mühendis odalarını dizayn etmeye ve onların seslerini kısmaya çalışan Sayın ERDOĞAN değil midir?
Enis BERBEROĞLU ve iki HDP'li milletvekillerinin;  bugün başlarına gelen ve devamı belenen muhalefet milletvekillerinin dokunulmazlık ve vekilliklerinin kaldırılması için düğmeye basarak Meclis Başkanına talimat veren,  Sayın ERDOĞAN değil midir?
İktidardaki kalan süresi, yaklaşık  üç yıl ile sınırlı olduğu halde, itibardan tasarruf edilmez diyerek, ülkemizde bulunan onlarca saraya ve ülkenin ekonomik sıkıntılarına rağmen, ülkenin her yerinde kendisine saraylar  yaptırmaya devam eden, ihtiyaç fazlası uçan saraylar edinen,  Sayın ERDOĞAN değil midir?
Normal koşullarda;  iktidarda yaklaşık üç yıllık süresi kalmasına ve ilk seçimlerde iktidarı kaybedeceğini çok iyi bilmesine rağmen, iktidarda kalmaya devam edeceğinden çok emin bir şekilde, yıllarca sürecek Kanal İstanbul hayal projesinden geri adım atmayan Sayın ERDOĞAN değil midir?
Özetle; iktidarda kalacağı kesinmiş gibi, antidemokratik icraatlarını sürdürmeye kararlı bir şekilde devam eden Sayın ERDOĞAN;  sizce,  2023 de, yani normal seçim tarihinde ülkeyi seçime götürür mü?
Ne dersiniz?

Güner Yiğitbaşı

05/06/2020
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget