"Kurdukları düzeni başlarına yıkacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, AKP'nin kurduğu düzeninin ''kleptokrasi'' olduğunu öne sürerek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, AKP'nin kurduğu düzeninin ''kleptokrasi'' olduğunu öne sürerek, ''onların kurdukları bu kleptokratik düzeni başlarına yıkacağız'' ifadesini kullandı.
Batum, yaptığı yazılı açıklamada, ''AKP'nin kurduğu düzenin bugün farklı kavramlarla tanımlanmaya çalışıldığını; faşizmden oligarşiye, teokrasiden diktatörlüğe farklı kavramlarla AKP'nin yarattığı düzenin çözümlenmeye çalışıldığını'' öne sürdü.
AKP'nin kurduğu düzeni karşılayan hiçbir kavram bulunmadığını öne süren Batum, şunları kaydetti:
''İleri demokrasi dedikleri şey, faili meçhuller, işçi, emekçi, öğrenci ve kadına yönelik şiddet, kısacası zam, zulüm, işkencedir. Ancak kişisel olarak ben AKP'nin kurduğu düzeni kleptokrasi olarak tanımlıyorum. Kleptokrasi, politik yozlaşmanın hakim olduğu, siyasal faaliyetin bütün aktörlerinin sadece kendi yararlarına en üst düzeyde bir düzen kurdukları sistemi ifade eder. Evet, bugün AKP'nin kurduğu düzen, sadece kendisine çalışan ve devletin, milletin bütün kaynaklarını yandaşlara aktaran bir nitelik taşımaktadır.
Asıl dertleri kendileridir. Asıl dertleri yandaşlarıdır. Bu yüzden kendilerine yakın medya, kendinden geçecek kadar CHP'ye saldırmaktadır. Çünkü onlara aktarılan bütün hortumları keseceğimizi biliyorlar. Yandaşlara verdiklerini halka, millete vereceğimizi biliyorlar. Bu yüzden Aile Sigortası'na bu denli pervasızca yaklaşıyorlar. Ama onlara inat, bütün kaynakları ve zenginlikleri millete vereceğiz. Ve onların kurdukları bu kleptokratik düzeni başlarına yıkacağız.''
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget