Terörün gerçek destekçisi kim acaba? - Güner Yiğitbaşı

Terörün gerçek destekçisi kim acaba? - Güner Yiğitbaşı
Tayip Bey yine konuşmuş ve doğruları söyleyerek kendisini eleştirenleri, çatışmaların ve ölümlerin suçlusu olarak, cumhurbaşkanını ve hükümeti gösterenleri, terörün destekçisi olarak ilan etmiş.

El insaf Tayyip Bey, terörün gerçek destekçisi kim acaba?

Gerçekleri görmesi ve az da olsa utanması için, biz Tayyip Bey'i gazete arşivlerini şöyle bir gözden geçirmeye davet ediyoruz. Bu davetimize icabet ederek gazete arşivlerini gözden geçirecek olursa, terörün gerçek destekçisinin, kendisi ve hükümetinin olduğuna ikna olacaktır.

Dünyanın yuvarlak olduğu ve kendi etrafında döndüğü ne kadar gerçek ise,çatışmaların ve ölümlerin suçlusu da, çözüm süreci ve çözüm sürecinin zarar gömemesi için, PKK militanlarının ülkeyi silah deposu ve cepanelik haline getirmesine göz yuman Tayyip Bey ve AKP iktidarıdır.

PKK, çözüm sürecini,silah stoklama süreci olarak değerlendirdi diyen, herhalde biz değiliz, bu itirafı yapan,Tayyip Bey'in ta kendisidir.Bu beyan, bir ihmalin ve suçun itirafı değil midir?

Kendi ülkesinde PKK'nın Kandil karargahına ev sahipliği yapan Barzani ile sarmaş dolaş ve el ele pozlar veren ve ona dost elini uzatan,Apo posterlerinin ve PKK paçavrası bayrakların açıldığı Diyarbakırda kutlanan Nevroz kutlamalarına çanak tutan, PKK ile müzakere masasına oturan, çözüm süreci zarar görmesin diye polisi ve askeri hadım ederek etkisiz kılan ve PKK'nın daha da güçlenip silahlanmasına, son iki ayda yüz küsür şehit vermemize neden olan uzaktan kumandalı ve bombalı tuzakların kurulmasına sebebiyet veren Tayyip Bey'in yanlış politikaları değil midir?

Bugün ülkemizde vukubulan çatışmalar ve ölümlerle, yukarıda belirttiğimiz Tayyip ERDOĞAN politika ve uygulamaları arasında bir nedensellik bağı kurmak, Tayyip Bey'in ve AKP iktidarının Kürt politikasını eleştirmek, niçin terörün desteklenmesi olarak nitelendirilebiliyor ve bu eleştirileri yapanlar,ünvanlarının başında Cumhuriyet ibaresi bulunan savcılar tarafından takibe alınıyor, anlayabilene Aşk olsun.

İşine geldiğinde  sıfatı ne olursa olsun, herkes hukuka uymak zorundadır diyen Tayyip Bey ve savcılar en başta olmak üzere, herkes, ülkemizin hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir hukuk devleti olduğunu, demokrasiyi diktatörlüklerden ayıran en belirgin özelliğin ve demokrasinin erdeminin,eleştiri özgürlüğü olduğunu, asla akıllarından çıkarmamalıdır.

Bu günler de bir gün geçer, herkes yaptıklarının hesabını verirler. Kendisini Cumhuriyetin savcısı olarak görmesine rağmen, görev anlayışında Cumhuriyetin “C”si bulunmayan, bir zamanlar el üstünde ve zırhlı makam otoları içinde tutulan savcı Zekariye ÖZ vakası, savcılarımıza ibret olur inşallah.

Bu ülkede siyasal iktidarın ve yandaşlarının ağzına bakarak, insanlarımıza yapılabilecek olan ve PKK teröründen dahi fena, umut kırıcı ve antidemokratik olan en büyük kötülük, hukuk ve yargı terörüdür.

Bu satırların yazarı bendeniz de, bir zamanlar savcıydı, mahkeme kadıya mülk olmuyor, önemli olan,siyasi baskılara boyun eğmeden ve siyasi telkinlere alet olmadan, hukuka saygılı olarak görev yapmak ve şerefiyle emekli olabilmektir. Ne mutlu bize ki, şu anda alnımızın akıyla bir yandan avukatlık, bir yandan da yazarlık yapıp, göğsümüzü gere gere eleştiri hakkımızı kullanabiliyoruz

Aman dikkat.

18/09/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget