Sıfatın Ne Olursa Olsun Hukuka Uymak Zorundasın


Sıfatın Ne Olursa Olsun Hukuka Uymak Zorundasın
Tayyip Bey ne güzel söylemiş; “sıfatın ne olursa olsun, hukuka uymak zorundasın.”

Bravo, bravo ve de bravo.

İşte, ülkemizin içinde bulunduğu ateş çemberinden kurtularak huzura kavuşmasının olmazsa olmazı,sıfatları ne olursa olsun, herkesin hukuka uygun davranması ve hukuka saygılı olmasıdır.

Hukuka uymak ve saygılı olmak zorunda olan kişilerin ve kuruluşların en başında, en küçüğünden en büyüğüne kadar, ülkeyi yöneten kişiler ve kuruluşlar olmalıdır.

Ülkeyi ateşe veren, son iki ayda yüz'ü aşkın polis ve askerimizi şehit eden bölücü PKK terör örgütü militanlarıyla yandaşlarından, hukuka uygun davranmalarını beklemek ve hukuka uygun davranmalarını istemek, abesle iştigaldir.

PKK terör örgütü, beğenelim veya beğenmeyelim illegal bir örgüt olup, amacı da terör yönetmiyle ülkeyi bölmektir.PKK terör örgütünün 1984 yılında Eruhda uygulamaya koyduğu ilk terör eyleminden bu yana 31 yıl geçmiş ve örgütün eylemleri artarak ve ülke  genelinde genişleyerek devam etmektedir.

Bu nedenle, dış güçlerin maşası olan PKK terör örgütünden ve yandaşlarından hukuka uymalarını beklemek yerine, kusura bakmasın ama, ilk önce Tayyip Bey'in kendisi, hukuka ve Anayasaya uymalıdır.

Tayyip Bey ne diyor? Sıfatın ne olursa olsun, hukuka uymak zorundasın.Biz de Tayyip Bey'e diyoruz ki, tüm topluma örnek olması gereken Cumhurbaşkanı sıfatı taşıyan bir fani olarak siz de, hepimizden önce, hukuka ve en başta anayasamız olmak üzere yasalara uymak ve saygılı olmak zorundasınız.

Tayip Bey; konuşmasında, belli hedeflere soruyor;siz bu yetkiyi nereden alıyorsunuz?

Biz de buradan Tayyip Beye soruyoruz,peki siz, parlamenter sistemi kaldırarak yerine illegal fiili bir yönetim sistemi kurma yetkisini nereden alıyorsunuz?Bu hareketinizle, PKK gibi, illegal bir konuma düştüğünüzün ve suç işlediğinizin farkında değil misiniz?

Hani imam ve cemaat vaziyeti var ya.

Ne demişler, imam osurursa, cemaat sıçar.Hatta, PKK ve yandaşları gibi, eli silahlı ve kanlı cemaat ise, kanlı sıçar ve ülkemize  kan ve bok bulaştırırlar.(Çok afedersiniz tabi)

Anayasamızın 10. maddesi çok açık, Cumhurbaşkanı da olsan, herkes yasa önünde eşit olup, Anayasa ve yasalar, Cumhurbaşkanını da bağlar.Bu nedenle, hukuka,Anayasaya ve yasalara uygun davranmak ve saygı göstermek konusunda, Tayyip Bey'in bir ayrıcalığı olmadığı gibi, kendisinin, sade vatandaşa ve teröriste göre, yasalara ve hukuka uygun davranma ve saygı gösterme konusunda daha büyük bir sorumluluğu vardır.

Ama, nerede o yasalara ve Anayasaya uygun davranma.

Bu ülkede, parlamenter sistemi bekleme odasına alarak, bununla da yetinmeyip, parlamenter sistemi tamamen ortadan kaldırarak, ülkemizde illegal fiili bir yönetim sistemi kuran ve bunu alenen açıklayarak itiraf eden ve bu şekilde Anayasayı ihlal suçunu işleyen, Tayyip Bey'in kendisi değil midir?

PKK terör örgütü militanlarıyla yandaşlarının ülkeyi bölmeye kalkışma eylemlerinin Türk Ceza Kanununda yazılı olan yaptırımı gibi, anayasayı ihlal suçunun yaptırımı da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıdır. Yasa koyucuya göre, iki suç arasında yaptırım yönünden hiçbir fark görülmemiştir.

Tayyip Bey bu ülkeyi gereçekten seviyorsa, ülkenin huzura kavuşmasını istiyorsa;ilk önce kendisi, hukuka,yasalara ve anayasaya uygun davranıp saygı gösterecek,ayakları yere basacaktır.Bunun başka yolu yoktur.

Ne kadar acıdır ki; bugün,bu ülkenin en büyük sorunu ve önündeki engel, Tayyip Bey'in, hukuk,yasa ve anayasa tanımaz tutum,davranış ve beyanlarıdır.

Bu ülkenin, içinde bulunduğu kaosa sürüklenmesinin en önemli nedeni ve ülkemizin  en büyük şanssızlığı;77 milyon vatandaşımızı bağrına basacak,ülkenin birliğini temsil edecek, yapacağı tarafsızlık ve anayasaya bağlılık yeminine uygun davranacak, sandıktan çıktım kibirini bir kenara bırakarak, Anayasayı ve yasaları kendisine tek rehber olarak kabul edecek,halkımızın tümüne güven verecek, tarafsız ve partiler üstü br cumhurbaşkanına sahip olmamasıdır.

10/09/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget