Perinçeğin savunması yeterli olacakmı? - Galip Baysan

Perinçeğin savunması yeterli olacakmı?
Birkaç gün içinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde yeniden ele alınacak Perinçeğin İsviçre Hükümeti ve yargısı aleyhinde açtığı dava, aslında Türk insanları için inanılmaz derecede önemli bir davadır. Konunun bu kadar önemli olmasına rağmen davanın ne yazık ki Türk Hükümeti ve aydınları tarafından sadece İşçi partisi Genel Başkanlığının ve Perinçeğin şahsi davası gibi görüldüğü ve gerekli ilgiden yoksun bırakıldığı kanaatindeyiz. Biraz daha geniş bir anlayışla dava Solcuların, hatta radikal solun davası gibi algılanmakta ve netice sabırla beklenmektedir. Bize göre bu anlayış tam bir cehalet ve millet ve milliyetçilik duygusundan yoksunluğun işaretleridir. Tıpkı konu hakkında hiçbir şey bilmeden her fırsatta Atatürk’ü kötülemeye çalışan anlayış gibi.
Atatürk aleyhinde konuşanlara bendeniz hiç kulak vermem. Bunun nedeni bu insanların Atatürk’le ilgili bilgilerinden değil, tam tersi bilgisizliklerinden kaynaklandığına inanırım. Hele bu insanların Atatürk’ü İslam düşmanı gibi gösterip kendilerini İslam’ı savunan kişi gibi göstermeleri tam bir Şark kurnazlığıdır. Bu görüntü altında yapmadıkları rezalet kalmaz. Ancak bu işleri bilen Müslümanlar beş vakit namazın her vakit sonunda Atatürk ve arkadaşlarını sevgi, saygı ve rahmetle anarlar. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk adeta tek başına Anadolu ve Trakya’yı Hıristiyanlaştırılmadan kurtaran adamdır. Buna rağmen bu gerçek unutulur ve unutturulursa Müslümanları kurtaran adam İslam düşmanı gibi tanıtılabilir. Gerçeği en iyi bir soru aydınlatabilir. Acaba Atatürk olmasaydı ne olurdu?
Buna benzer bir soru önümüzdeki dava için sorulmalıdır? Acaba bu dava kaybedilirse Perinçek bir yana Türk Halkına gelecekte neler olabilir? Vaktiyle Malta Sürgünleri ile ilgili yazılarımızda İşgal Güçlerinin bütün uğraşmalarına rağmen Osmanlı arşivlerinde Soykırım yapıldığını gösteren hiçbir belge bulamadıklarını, buna karşılık bütün belgelerin tam tersini yani soykırım yapılmadığını gösterdiğini, hatta Talat Paşa davası gibi cinayet davalarında bile bir belge gösterilemediğini, kararların siyasi baskı sonucu alındığını anlatmıştık. Ortada görülen savaş cinayetleri ve bölge halkının tarihinde defalarca uygulanan bir zorunlu göç olayı, yani bir askeri Tahliye hareketidir.
Dikkatimizi dava üzerinde toplayarak sormak isteriz: Perinçek bu davayı kaybederse ne olacak? Ermeni tarafın eline çok büyük bir koz geçecek, Diaspora Ermenileri ve onların destekçileri, önümüzdeki 100ncü yıl anmalarında çok aradıkları bir büyük mahkeme kararı elde edecekler ve bunu her platformda ustaca kullanacaklardır. Sonunda bırakın Türkiye’yi, Avrupa’yı hemen hemen bütün Hıristiyan Batı dünyasında yaşayan veya turistik geziye çıkan Türk insanı bin bir kumpasla soykırım konusunda konuşturulup cezalandırılabilecektir.
Daha net bir şekilde belirtmek gerekirse Dava bir kişiye ait gibi görünüyorsa da aslında bu günlerdeki ümmet anlayışının popülerliğine rağmen, “ Ben Türküm “ diyen, diyebilen herkesin davasıdır. Yani konu bu ülkenin Solcularını değil radikal uçlar dâhil Sağ’ın bütün kanatlarını ilgilendiren bir davadır. Gerekli desteği vermesek dahi sonucun tarihi bir aksaklığa neden olmadan lehimize sonuçlanması için dua edelim.
Son bir notta Perinçek ve arkadaşları için: bir evvelki davanın sonucu olarak büyük bir özgüven içinde ve nasıl olsa bu davayı da kazanırız anlayışı içinde görünüyorsunuz. Bu sizin en zayıf yönünüzdür. Siyaset ve yargı dünyasında o kadar şaşırtıcı sonuçlarla karşılaşıyoruz ki, karşı tarafın aldığı kontr tedbirlerle bir davada haklılar haksız duruma düşürülebildiğini çok gördük.

Dr. M. Galip Baysan

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget