Kendi Şahsi Yas'ınızı Türk Milletine Tutturamazsınız

Kendi Şahsi Yas'ınızı Türk Milletine Tutturamazsınız
Ölen Suudi Arabistan Kralı Abdullah için, ülkemizde bir günlük yas ilan edildi ve dün (24/Ocak/2015) bütün ülkede ve dış temsilciliklerimizde Türk Bayrağı yarıya indirildi.

Petrol ve Hac zengini olsa da, fani ve yaşını başına almış bir insan olarak, Allah rahmet eylesin, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın ölümü, çok doğal ise de, doğal olmayan şey, o öldü diye ülkemizde bir günlük yas ilan edilerek Türk Bayrağının yarıya indirilmesidir.

Bu konuda Türk Bayrağı Kanunu ile bu kanuna göre çıkarılan Türk Bayrağı Tüzüğü  ne diyor?

Bu yasa ve tüzüğe göre; Türk bayrağı, yas alameti olarak, 10 Kasım'da yarıya çekilir. Yas alameti olmak üzere bayrağın yarıya çekileceği diğer haller ve zamanı, Dışişleri Bakanlığının görüşü alınarak Başbakanlıkça tespit ve ilan edilir.

Yasa ve ilgili tüzükte; milli yas ilanı ve 10 Kasım dışında Türk Bayrağının yarıya çekileceği diğer haller ve zamanının, Dışişleri Bakanlığının görüşü alınrak Başbakanlıkça tespit ve ilan edileceğine ilişkin bir açıklık mevcutsa da, 10 Kasım dışında hangi hallerde Türk Bayrağının yarıya çekileceği diğer önemli ve olağanüstü özel günler ve zamanının ne olacağı açıkça belirtilmemiş, Başbakanlığın değerlendirilmesine bırakılmıştır.

Anlaşılıyor ki, Başbakanlık; Suudi Arabistan Kralının ölümünü, ülkemizin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasımlar gibi, Dünya ve ülkemiz için çok önemli bir şahsiyetin ardından milli yas tutulmasını ve yas alameti olarak da, Türk Bayrağının yarıya indirilmesini gerekli kılan diğer hallerden biri olarak değerlendirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti demokratik ve laik bir ülke olup, milletini oluşturan insanların büyük çoğunluğu Müslüman olmakla birlikte, bu ülkede gayri Müslüm ve İslam da olsalar, Sünni mezhebinden olmayan insanlar da yaşamakta olup, Sünni Müslümanlığı dışında hiçbir önemli ve üstün kişiliği ve özelliği bulunmayan Suudi Arabitan Kralının ölümü nedeniyle ülkemizde milli yas ilannın haklı hiçbir gerekçesi bulunmamaktadır.

Başbakanlığın bu değerlendirmesine ve bir günlük yas ilanı kararına katılmıyoruz ve bu kararı kınıyoruz.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah kimdir, bırakınız bizim ülkemizi ve diğer Dünya ülkelerini ve insanlarını, kendi ülkesi ve insanı için faydalı ve yararlı ne iş yapmıştır?

Havadan gelen ve milyar dolarla ifade edilen petrolden ve Hac ziyaretinden elde ettikleri paraların bir kısmı ile Dünyanın fakir ülkelerindeki aç ve yoksulları mı doyurmuştur?

Ülkemize sığınan Suriyeli mültecilere senelerden beri bakan, yedirip, içiren ve barındıran, bu nedenle olağanüstü bütçe harcayan ülkemize, Suriyeli göçmenler için kullanılmak üzere parasal ve sair yardımda mı bulunmuştur?

Demokrasiye, milli iradeye, evrensel insan hak ve özgürlüklerine saygı mı göstermiş, demokrasinin esaslarının ve insan hak ve özgürlüklerinin dünyada ve kendi ülkesinde yerleşip kök salmasına olağanüstü katkılarda mı bulunmuştur?

Dünya barışı için, Uluslar arası ve olağanüstü gayret mi sarf etmiştir?

Emperyalizme karşı mı çıkmıştır?

Hayır, bunların zerresini yapmadığı gibi,yanına dahi yaklaşmamış, altın kaplamalı lüks sarayı içinde yan gelip yatarak, zevk ve sefa sürmüş, kendi halkını dikta altında ezmiştir.

Dahası var, ülkemizi resmi ziyaretlerinde, ulu önderimiz ATATÜRK'ü Anıtkabirde ziyaret etmeyi ve ruhuna bir fatiha okumayı çok görmüş, belki de bir zul addetmiştir.

Yine ülkemizi ziyeret ettiğinde, zamanın Başbakanı Tayyip ve Cumhurbaşkanı Abdullah Beyleri, kaldığı otelinde ayağına çağırarak kendisini ziyarete mecbur etmiştir.

Rahmetli Kral'ın ölmeden önce, AKP üst yönetimi ile şahsi dostluğu ve samimiyeti olabilir. AKP yönetimi de, bu şahsi dostluk ve samiyet nedeniyle, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'dan yakınlık  ve şahsi menfaat görmüş olabilirler.

Örneğin; AKP üst yönetimi, Hac faraziyelerini, Kral Abdullahın özel davetlisi ve misafiri olarak zahmetsiz ve masrafsız bir şekilde yerine getirip Hacı olmuş olabilirler, Kralın kıymetli hediyelerine mazhar olmuş olabilirler, Tayyip Bey'in mahdumlarının yönetiminde bulunan vakıflara Kral tarafından 100 milyon dolar para bağısı yapılmış olabilir, ama tüm bu özel dostluk ve sağlanan menfaatlerin, Türk Milletinin milli yas tutması ve Türk Bayrağının yarıya indirilmesiyle ne ilgisi olabilir?

Buradan,AKP iktidarına sesleniyor ve diyoruz ki; ölen kralla karşılıklı şahsi dostluk ve menfaatlerinizden kaynaklanan kendi şahsi ve özel yasınızı, ülkemizde milli yas ilan ederek, tüm Türk Milletine tutturmaya ve Türk Bayrağını asılı olduğu gönderinden yarıya indirmeye asla hakkınız yoktur.

25/Ocak/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget