Bırakınız Muhalefet Düşünsün Ahmet Bey! - Güner Yiğitbaşı

Bırakınız Muhalefet Düşünsün Ahmet Bey! - Güner Yiğitbaşı
Çiçeği burnunda Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU, muhalefetin başbakan olarak kendisini muhatap almadıkları kompleksine kapılmış olmalı ki, muhalefete çağrı yapma gereği duyarak, kendisini muhatap almalarını istemiş.

Beni muhatap alın demekle olmuyor, muhatap alınmayı hak etmen gerekiyor Ahmet Bey!

Muhalefet partilerinin seni muhatap almaları için, icraatlarınla senin emanetçi değil, geçek bir başbakan olduğun güven ve inancını muhalefete vermen gerekir Ahmet Bey!

Her şey senin elinde Sayın Ahmet Bey.

Ancak, bu sizin için pek de kolay olmayacak.

Zira, AKP Genel Başkanlığına ve Başbakanlığa seçilmenizdeki Tayyip Bey gölgesi, tüm ağırlığı ve karanlığı ile omuzlarınızda durmaktadır. Bu karanlığı ve ağırlığı omuzlarınızdan atmaya sizin gücünüzün yetmeyeceğini, Tayyip Beyin sürekli rüyalarınıza girerek, ya da sık sık yapacağınız görüşmelerinizde, “ Bak Ahmet, bu makamlara seni ben getirdim, talimatım dışına çıkarak kendini gerçekten Başbakan olarak görmeye başlarsan, seni getirdiğim gibi, götürmesini de bilirim, sakın ha şeytana uyayım, adam gibi Başbakanlık yapayım yanılgısına kapılma” diye sizi uyaracağını düşünüyoruz.

İşiniz çok zor Ahmet Bey, Allah yardımcınız olsun. Bu işe girmeden önce çok iyi düşünecektiniz. Biz, Tayyip Bey'i siz anlatacak ve öğretecek değiliz, en yakınında çalışan bir kişi olarak, Tayyip Bey'i hepimizden iyi siz tanıyorsunuz, onun doymak bilmeyen politik hırsını, hepimizden iyi biliyorsunuz.

Muhalefet'e yaptığınız, bundan sonra beni muhatap alın çağrınız da, sizin  adınıza, velinimetiniz olan Tayyip Bey'e karşı pek şık bir davranış olmadı sanırım. Bu çıkışınızın,Tayyip  Bey'i endişelendirdiğini ve üzdüğünü ve bizim Ahmet yoldan mı çıkıyor, gerçekten Başbakan mı olmak istiyor diye kuşkulandırdığını düşünüyoruz.

Sayın DAVUTOĞLU, en kısa zamanda Tayyip Bey'e koşunuz ve muhalefete yaptığınız çıkışın göstermelik bir çıkış olduğunu, her konuda kendisinin talimatını alacağınızı belirterek onu rahatlatınız ve güven tazeleyiniz.

Haddimiz olmayarak size bir tavsiyede bulunalım mı?

Ahmet Bey; siz muhalefetin söylemlerine pek kulak vermeyiniz, asıl siz, muhalefeti kendinize muhatap almayınız, muhalefet de kim oluyormuş, bildiğinizi okuyunuz, zaten, ileri demokrasi de bunu gerektirmiyor mu canım, siz, sadece sandığa bakınız, sandığı muhatap alınız, sandık ne söylerse doğru olan odur, sizin hesap vereceğiniz tek merci sandıktır! Anayasaymış, mahkemeymiş, mahkeme kararıymış, bunların hepsi, faso fiso şeyler! Torba yasada da, mahkeme kararlarına uyulmayacağını, mahkeme kararlarını uygulamayan kamu görevlilerinin sorumlu olmayacaklarını hüküm altına almadınız mı?

Size karada ölüm yok, yeter ki sandığa sahip çıkmasını biliniz ve sandığı küstürmeyiniz Ahmet Bey; sakın unutmayınız, sandık için her yol mubahtır, rahatlıkla yalan söyleyebilirsiniz, halkımızı kandırabilirsiniz, gerebilirsiniz, ayrıştırabilirsiniz, kutuplara ayırabilirsiniz, mezhep ve etnik köken üzerinden politika yapabilirsiniz, bunları yaparsanız, bakın göreceksiniz, muhalefet sizi muhatap almasa da, 2015 seçimlerinde sandıktan çıkan yine siz olacaksınız!

Bırakınız muhalefet düşünsün Ahmet Bey!

16/Eylül/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget