Sabih Kanadoğlu hakkında suç duyurusu

28 Şubat sürecinde, İBDA-C'ye üye olduğu gerekçesiyle tutuklanan Tayyar Tercan, Sabih Kanadoğlu ve bazı Yargıtay üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Avukatı Müşir Deliduman ile Ankara Adalet Sarayı'na gelen Tezcan, suç duyurusu dilekçesini soruşturmayı yürüten savcıya verdi.
Adliye çıkışında açıklama yapan Deliduman, 28 Şubat döneminde müvekkili Tercan'ın, adil olmayan şekilde yargılanarak hapse mahkum edildiğini ileri sürdü.
Tercan'ın o döneme ilişkin davalarının hala sürdüğünü belirten Deliduman, ''Tarafsızlık ilkesi ihlal edilerek verilen kararlar tekrar değerlendirilmelidir. Bu anlamda TBMM'yi de 28 Şubat dönemindeki hukuksuzlukların ortadan kaldırması için göreve çağırıyoruz. Biz 28 Şubat'ın yargı ayağını teşhir ediyoruz'' dedi.
Tayyar Tezcan da mahkemenin, delil olmadığı halde hakkında hapis cezası verdiğini, Yargıtay'ın da bunu onadığını iddia ederek, 28 Şubat dönemine ilişkin mağduriyetinin giderilmesini istedi.
Suç duyurusu dilekçesinde, 1996'da İBDA-C davasıyla ilgili arandığını öğrenen Tercan'ın kendi isteğiyle teslim olduğu ve Emniyet'te çeşitli işkencelere maruz bırakıldığı ileri sürüldü.
Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin, Tercan'ı örgüt üyeliğinden hapse mahkum ettiği, bu kararın, Yargıtay tarafından onandığı belirtilen dilekçede, 9 yıl cezaevinde kalan Tercan'ın, hala devam eden davasında hapisle cezalandırılmak istendiği öne sürüldü.
Dilekçede, Kanadoğlu ve üyeler hakkında kamu davası açılması talep edildi.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget