Öldürülen Hizbullah lideri değilse kim? - Saygı Öztürk

Eski İstihbarat Dairesi Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, “Ergenekon” olarak bilinen davada “tanık” dinlendi, soruları cevaplandırdı. Orakoğlu’nun iddiaları arasında, Hizbullah terör örgütünün lideri diye öldürülen ve Batman’da toprağa verilen kişinin Hüseyin Velioğlu olmayabileceğini, DNA testinin yapılması da yer aldı.

Bu iddialarla ilgili nasıl bir gelişme olur bilemiyorum. Ancak, dün konuştuğum Bülent Orakoğlu, “Mezar belli. DNA testi yapılır ve şüphe ortadan kalkar. Benim, o kişinin Velioğlu olmadığına dair ciddi şüphelerim var” dedi.

Hizbullah’ın, örgüt arşivini daha önce İstanbul’a taşıdığını anlatan Orakoğlu, Hizbullah’ın, “Ergenekon Terör Örgütü” tarafından yönetildiğini öne sürüp, gazeteci-yazar Uğur Mumcu suikastına başka bir boyut getiriyor. Uğur Mumcu’nun köşesini, aynı ilkeler doğrultusunda cezaevindeyken bile boş bırakmayan Mustafa Balbay’ın, Orakoğlu’nun anlatımına göre, “Sizin tespitleriniz önemli. Mumcu konusunu birlikte çalışalım” demiş.

Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu’nun öldürüldüğü Beykoz operasyonu sırasında, Hasan Özdemir, İstanbul Emniyet Müdürüydü. Hasan Beye, Orakoğlu’nun iddiasını hatırlattığımda şunları söyledi:
“Bülent Bey, öldürülen kişinin örgüt lideri Hüseyin Velioğlu olmadığını neye dayanarak söylüyor bilmiyorum. Benim bildiğim, çatışma çıktı, örgüt lideri Velioğlu ölü, iki terörist ise sağ ele geçirildi. Öldürülen kişinin kim olduğunu en iyi otopsiyi yapanlar bilir.”

Hadi bakalım çıkın işin içinden…

Tantan: tiyatro oynanıyor
Hizbullah liderinin öldürüldüğü operasyon da, “mezar evleri”n ortaya çıkarılması da, Sadettin Tantan’ın İçişleri Bakanlığı döneminde gerçekleştirilmişti. Bülent Orakoğlu’nun iddiasına Tantan’ın cevabını merak etmişsinizdir:

“Savcılık kimlik tespiti yapar, mahkeme tasdik eder. Elinde ‘o kişi Velioğlu değil’ diye belge varsa o zaman konuşursunuz. Kimlik tespiti hem tanıyanlar, hem de teknik açıdan yaptırılmıştır. Bu işler duyumla olmaz. Bu tür açıklamalar, toplumun kafasını karıştırarak güvensiz bir ortam yaratılmasına neden olur. Kurumlar, devletine, milletine karşı suç örgütüne dönüşmüş yapı olarak görülür. Bugün ülkede tam bir tiyatro oynanıyor.”

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı şehit edenlerle ilgili eski bir MİT mensubu, Okkan’ı öldürenlerin ortaya çıkmaması için bindikleri uçağın düşürüldüğünü belirtiyor. Tantan da soruyor, “Peki onları düşürdüğü iddia edilenler nerede?”

Anlaşılan şu: Ülkemizde Devlete güven azalıyor. Eski Genelkurmay Başkanına bile “terör örgütü kurmak ve yönetmek” suçlaması yapılıyorsa varın gerisini siz düşünün….

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget