İşte size şike - Rıza Zelyut

Güneş yazarı Rıza Zelyut,un 29 Mart 2012 köşe yazısı:

İşte size şike


İnsanların sıradan telefon konuşmalarını şike belgesi yapanlar. Şike yetmeyince buradan çete imal etmeye çalışanlar... Böylece de Aziz Yıldırım'ı ve Fenerbahçe'yi yıkmaya uğraşanlar... Hele hele ahlak bekçisi görüntülü cahil spor yazarları neredesiniz?
Galatasaray'ın, Orduspor futbolcusu  Culio ile oynadığı oyunu niye yazamıyorsunuz; neden onu konuşamıyorsunuz?
Culio'yu Orduspor, Galatasaray'dan kiralamış. Dört yıl oynatma hakkı var.
Ama Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim; 'Arda'nın gideceğini bilsem Culio'yu göndermezdim.' diyor. Hem de bunu üç kez tekrar ederek; bu futbolcunun Galatasaray'a karşı oynarken mücadele gücünü kırıyor.
Yetmiyor Culio'ya daha açık işaret veriyor: 'Haziran'da burada (Galatasaray'da) olacak.'
Başka bir takımın oyuncusunu ayartmak için bundan daha açık ne söylenebilir? Eğer şike bu değil ise nedir? Bunun şike olabilmesi için illa telefondan mı söylenmesi gerekiyor? Ya da söyleyenin Fenerbahçeli olması mı beklenmektedir?
Bu kadar da değil. Culio; geçen ay İstanbul'da; eski Galatasaraylı Tafferel ile Polat Otel'de özel bir görüşme yapıyor. Burası; Galatasaraylı Adnan Polat'ın oteli. Bu görüşmeden Orduspor'un haberi yok.
Bu hafta Orduspor ile Galatasaray maç yapacak. Orduspor futbolcusu Culio, pazar günü; 'Elimde olsa Galatasaray'a karşı oynamazdım.' diye açıklama yapıyor. Böylece Fatih Terim'e mesajını veriyor.
Orduspor; Galatasaray tarafının bu ayartıcı tutumu ve futbolcunun buna bağlı olarak gösterdiği tavır üzerine Culio'nun sözleşmesini tek taraflı olarak feshediyor. Bununla da yetinmeyen Orduspor; şikayetini Türkiye Futbol Federasyonu'na da yolluyor.
Her şey ortada... Belge ise işte size belge...
Fenerbahçe söz konusu olunca kılı kırk yaranlar; bu durum karşısında üç maymunları oynuyorlar.
Culio ayartılıyor; Galatasaray karşısında oynanması engelleniyor. Orduspor bu hafta Galatasaray'ın karşısına ondan mahrum olarak ve bozuk bir moralle çıkacak. Ve Galatasaray bir zafer daha kazanacak....
***
Peki, adaletin bekçisi Galatasaray'ın bu son işi mi? Necati'yi aynı işaretlerle takımından kopartmadılar mı? Yiğit Gökoğlan işi de böyle bağlanmadı mı?
Ambrabat'a Galatasaray maçından önce transfer teklifinde bulunup da Kayseri'yi karıştırmadılar mı? Ambrabat; bu yüzden kadro dışı bırakılmadı mı, Kayseri böylece sakatlanmadı mı?
***
Gel gör ki bu şikeler; futbol basınına doğru dürüst yansıtılmıyor.  Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere medya; Galatasaray'ın avukatı gibi. Yok Galatasaray yapmazmış da yok Fatih Terim tenezzül etmezmiş de...
Fenerbahçe söz konusu olunca; suçlayıcı belgeleri bire bin katarak yayımlayacaksın; Galatasaray'a sıra gelince; 'Onlar böyle şeyler yapmaz.' havalarına gireceksin; bu yollu haberler yapacaksın.
Bu utanç; onlara yeter...

KARISINI ÖLDÜRENE İDAM CEZASI
Canın sıkıldığında karını öldür; şöhret ol; adamdan sayıl...
Bir erkek arkadaşı ile konuştu diye diri diri toprağa gömülen o kızın macerasını takip edemedeğimiz için geldik bu günlere.
Kindar ve dindar nesil; işte bu cinayetlerin odağında duran zihniyeti temsil ediyor. Süreci takip edin göreceksiniz: Bu kindar-dindar kitle kuvvetlendikçe cinayetler artıyor.
Bu yüzden ceza yasası değiştirilmeli; sadece karısını öldürenleri kapsayacak biçimde idam cezası geri getirilmelidir.
Biliyorum idam cezası ilkelliktir ama karısını öldüren hayvanat için uygarlıktan söz etmek doğru olabilir mi?
Bu hastalığı önlemek için ilk önlem olarak idam cezasını öneriyorum...
Yoksa bu zihniyet ile, bu eğitim anlayışı ile kadın cinayeti daha da artacaktır.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget