Görmez'e göre '88 yıllık kırgınlıklar' bitiriliyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kuranıkerim ve Hz. Muhammed'in yaşamının ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulmasıyla ilgili,

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kuranıkerim ve Hz. Muhammed'in yaşamının ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulmasıyla ilgili, '88 yıldır zaten birtakım vehimler, korkular, endişeler sebebiyle toplum olarak birbirimizi üzdük, birtakım gönül kırgınlıklarına yol açtık. Bunları tekrarlamamız doğru değil' dedi.
Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen “Yaygın Din Eğitimi Sempozyumu”nun açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Kuranıkerim ve Hz. Muhammed’in yaşamının seçmeli ders olmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Görmez, Kuranıkerim’in kendisinin isteğe bağlı öğretilmesine hiç kimsenin karşı olmadığına inandığını söyledi. Görmez, şunları kaydetti: “Din eğitimi konusunu, asla bir ayrışma ve bir tartışma konusu haline getirmemeliyiz. 88 yıldır zaten birtakım vehimler, korkular, endişeler sebebiyle toplum olarak birbirimizi üzdük, birtakım gönül kırgınlıklarına yol açtık. Bunları tekrarlamamız doğru değil.”
‘Taşeron’ tepkisi
Meclis’te Afyonkarahisar’dan gelen hafızlarla düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ise 4+4+4 düzenlemesine ilişkin bir soru üzerine “Bu yasa tartışılmış bir yasa değil. Yarım hoca insanı dinden, yarım doktor adamı canından eder. Maalesef Diyanet, AKP’nin taşeronu olma yoluna doğru gidiyor” dedi.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget