Kalp krizi sıcak havaları sever

Türk Kalp Vakfı (TKV) Kardiyoloji Uzmanı Dr. Güven Caner, kalp rahatsızlığı sorunu yaşayanları sıcak havalara karşı uyardı.

Türk Kalp Vakfı (TKV) Kardiyoloji Uzmanı Dr. Güven Caner, kalp rahatsızlığı sorunu yaşayanları sıcak havalara karşı uyardı.
Türk Kalp Vakfı (TKV) Kardiyoloji Uzmanı Dr. Güven Caner, Türkiye’de 30 yaşından sonra her 3 kişiden birinde yüksek tansiyon sorunu ortaya çıktığını, kalp rahatsızlığı sorunu yaşayanların da sayılarının giderek arttığını söyledi. Caner “Bu hastalara önerimiz çok sıcak havalarda dışarı çıkmamaları, denize girecekse ya sabah erken saatlerde ya da akşam üstü girmeleri, bol sıvı almaları ağır gıdalardan kaçınmaları” dedi.

TKV Başkanı Hakan Akşit de 2030 yılında ülkemizde kalp ve damar hastalıklarından erkeklerde yaklaşık 235 bin ölüm, kadınlarda ise 180 bin ölümün beklendiğinin tahmin edildiğini belirtti. Akşit, “Önümüzdeki 20 yıl erkeklerde kalp hastalıklarına bağlı ölümler 2 misli, kadınlarla ölüm 1,5 misli artacak. Kadınlarda kalp ve damar hastalıklarından ölüm göğüs kanserine göre 3 misli daha fazla” diye konuştu
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget