Hatip Dicle... - Melih Aşık

Yüksek Seçim Kurulu, Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle’nin 1 yıl 8 aylık kesinleşen hapis cezası nedeniyle milletvekilliğini düşürdü. KCK davası tutuklusu Dicle’nin terör örgütü propagandası yapmak suçundan aldığı hapis cezası Yargıtay tarafından seçimden hemen önce onaylanmıştı.
BDP karara karşı ağır tehditler savuruyor. Mesela Hasip Kaplan:
- Kararın sonuçları ağır olacak...
Mesela Ahmet Türk:
“... Halkımız böyle kararlar karşısında da eli kolu bağlı kalmayacaktır.
Tabii ki bu hukuksuzluğa karşı, Türkiye’yi çatışmalı bir sürece götüren bu anlayışa karşı, Türkiye demokrasisi güçleri, aydınları da suskun kalmayacaktır, kalmamalıdır...”
YSK’nın aldığı karar hukuki olabilir...
Ancak Türkiye’de artık yargının ve YSK’nın kararlarına güven kalmadı...
YSK seçim öncesi kimi BDP’lilerin adaylığını iptal etmiş peşinden baskılar üzerine geri adım atmıştı. Hukuka değil, baskılara göre karar verdiği izlenimini güçlendirmişti.
O zaman saygınlığınız kalmıyor, bastıran kazanıyor anlayışı egemen oluyor.
Gazeteciler dün Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’e YSK’nın Hatip Dicle kararını soruyor. Yanıt:
- YSK’nın kararıdır. Ben bir şey söylemem...
Güzel söz.. Ne var ki, özellikle son Anayasa değişikliğinden sonra yargının hükümete bağlandığını sağır sultan biliyor. Yargı kararlarının yukarıdan emirle değiştiği inancı yaygın. İşinize geldiği zaman “yargının kararı” diyerek kendinizi sıyırmanız artık mümkün değil. Ayıklayın bakalım pirincin taşını...


CHP’li Gülsün Bilgehan, “Seçmen bize kurultay yapmayın diye yalvarıyor” demiş.
Şeeeyyy... O seçmen Gürsel Tekin olmasın!
Fahrettin Fidan


Hap haberler... 
Alman Pfizer şirketi, yaklaşan ramazan nedeniyle Türklere yönelik “Dumansız Ramazan” adı altında sigara bırakma kampanyası başlatmış. Araştırmalara göre sigara içen Almanların oranı yüzde 29.9, Türklerin oranı ise yüzde 37.6 imiş. Gurbetçimiz neden dertliyse?
* * *
Pazartesi günü İzmir’den 14.15 uçağı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na indik.Yol 45 dakika sürdü. Bagajları almak için tam 20 dakika bekledik. Alanda bazı aksamalar var. Neden?


NATO’ya davet!
Türkiye’de yaşayan Amerikalı gazeteci Claire Berlinski Silivri’ye giderek Balyoz duruşmasını izlemiş. Davanın hukuka aykırılıklarını çeşitli örneklerle anlatıyor. Yazısının şu bölümü ilginç:
“Sonu belirsiz  uzunluğuna ve yasal standartların eksikliğine rağmen siyasi açıdan önemli bir dava... Yargılanan insanlar kilit NATO üyesinin üst düzey komutanları. Bunun önemli olduğunu düşünmüyor musunuz? Bölgede yoğun çalkantılar sürerken bir NATO müttefiki bu durumda? O zaman neden ben burada NATO’nun Türk olmayan tek gözlemcisiyim? Newyork Times nerede? ABD büyükelçiliğinin gözlemcisi nerede? Hani AB, hani NATO?”
Yazının tamamı: http://ricochet.com/main-feed/The-View-from-Silivri-Prison
 


Mesela yeni CHP
CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ART televizyonunda “Yeni CHP”ye ilişkin değerlendirmeler yaparken sözü “eksen kayması”na da getiriyor. Şu sözleri dikkatimizi çekiyor:
“Terörle mücadele mesela. Bizim partinin görüşü neydi? Elinden silahı bırakmayan, silah zoru ile siyasi çözüm dayatmaya çalışan teröristlerle müzakere edilmez mücadele edilir. Şimdi bunu hiç duydunuz mu siz kampanya sırasında? Terörle müzakere edilmez mücadele edilir lafını hiç duydunuz mu? Programda böyle yazıyor. Program hepimizi bağlıyor. Yani siz terör ile mücadele etmekten vazgeçip, terör ile, İmralı ile müzakere edilebileceği mesajları verdiğiniz zaman partinin çizgisinden sapıyorsunuz. İşte bunun için birçok arkadaşımız bunu bir eksen kayması olarak nitelendiriyor. Bunları söylemesek seçimde belli kesimlerden, belli bölgelerden oy alamazdık, ama şimdi o bölgelerden  çok iyi oylar aldık diyebiliyor muyuz? Diyarbakır’da binde bir arttı mı oylarımız? Yüzde 2 alıyorsunuz. Hâkkari’de MHP bizden çok oy alıyor. Sizin oyunuz yüzde 0.9, MHP yüzde 1.1. Güneydoğu’nun neresinden milletvekili çıkarabildik? Orada her taraftan çıkaracağız deniyordu. En çok umutlu olduğunuz Elazığ’dan bile maalesef çıkmadı. Bunlar eleştiri olsun diye değil de üzüntümüzü paylaşmak için söylüyoruz...”


İsrail Başbakanı Netenyahu, Erdoğan’a  tebrik mektubu yazmış.
Bu da helalleşme faslının uluslararası ayağı olsa gerek...
H. Ertem


TCDD korkulu halde...
Erzurum’da görevli Devlet Demiryolları memuru Abdülselam Kılıç üzerinde bulunduğu vagonun basamağını tutan demirin kırılması nedeniyle vagonun altına düştü ve iki bacağını kaybetti.
Birleşik Taşımacılık Sendikası:
“Son 20 günde demiryollarında 4 kaza meydana gelmiş olup, bu kazalarda 2 meslektaşımız hayatını kaybederken 10 meslektaşımız da yaralanmıştır” diyor... Bu kadar kaza tesadüfen olmaz. Oluyorsa TCDD personel sağlığına önem vermiyor, demektir...

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget